2018 YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? YÖKDİL sonuçları sorgulama sayfası

2018 YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? YÖKDİL sonuçları sorgulama sayfası

2018 YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu öğrencilerin gündeminde. YÖKDİL sonuçları sorgulama sayfası ve YÖKDİL sonuçları ile ilgili yapılan son dakika açıklamaları yazımızda. Sınav sonuçlarına ilişkin Anadolu Üniversitesi'nin yapacağı açıklama merakla beklenirken adaylar, sık sık YÖKDİL sonuçları sorgulama sayfasını ziyaret ediyor. İşte 'YÖKDİL sonuçları açıklandı mı?' sorusunun yanıtı ve merak edilen her şey...

Haberimizde merakla beklenen '2018 YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusunun cevabını bulabilirsiniz. Ayrıca yazımızdaki linke tıklayarak YÖKDİL sonuçları sorgulama sayfası'na da erişebilirsiniz. Söz konusu sınava katılım sağlayan ve beklenti içine giren vatandaşların gözü YÖKDİL sonuçları sorgulama sayfasında. İngilizce puanı almak isteyen adaylar, resmi kurumlar tarafından düzenlenen merkezi sınavlara girerek yüksek bir puan almaya çalışıyorlar. YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı mı, sorgulama nereden yapılır? 22 Eylül'de yapılan YÖKDİL sonuçları ile ilgili ayrıntıları merakla bekleyen adaylar için derledik. 

YÖDİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

'YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak?' ÖSYM tarafından bu konu hakkında bir açıklama yapılmadı. Sonuçların genellikle sınavın yapıldığı tarihten itibaren 15 gün içinde açıklanıyor. Tarih konusunda zaman zaman istisnalar olabiliyor. Mesela bir önceki sınav 17 Mart'ta gerçeklemiş sonuçlar 6 Nisan'da açıklanmıştı. Yani 20 gün sonra açıklanmıştı. Son yapılan YÖKDİL sınavının da sonuçlarının 12 - 17 Ekim tarihleri arasında açıklanması bekleniyor. 

18-10/08/yokdil.jpg

YÖKDİL SONUÇLAR NEREDEN AÇIKLANIYOR?

Sınav sonuçları yokdil.yok.gov.tr adresinden açıklanacaktır.

YÖKDİL SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN 

YÖKDİL SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ YAPILACAK?

YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak henüz belli değil ama sonuçlar açıklandıktan sonra sonuçlara itiraz etmek isteyenler neler yapmalı? Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 10 (on) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, itiraz süresi içinde ulaştırması gerekmektedir. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

YÖKDİL PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecektir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100] formülü kullanılacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN