140 yıllık dev telefon markası kepenk kapattı! İflas nedeni: Ekonomik kriz

140 yıllık dev telefon markası kepenk kapattı! İflas nedeni: Ekonomik kriz

140 yıldır Avrupa başta olmak üzere çok sayıda ülkeye satış yapan dev telefon firması kepenkleri çekti. İflas eden telefon markası ekonomik kriz karşısında direnemedi. Satışları bir anda düşen firma iflas başvurusu yaptı. Çok sayıda işçi ise işsiz kaldı.

Covid ve savaşlar derken dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz dev firmalarının sonunu getirdi. Üst üste gelen iflas haberlerine bir yenisi daha eklendi. Dev telefon markası da iflas etti. Çok sayıda işçi ise işsiz kaldı.

Artı49’da yer alan habere göre, Avrupa’da DECT kablosuz telefonların lider markası Alman menşei telefon şirketi Gigaset iflas etti. Mali zorluklara diren firma iflas için başvuru da bulundu.

Gigaset Communications GmbH’ye göre, iflas sürecinin birincil amacı, operasyonel işin uzun vadeli olarak yeniden yapılandırılması. Şirket, bu sayede telekomünikasyon sektöründeki konumunu istikrara kavuşturmayı ve geleceğe yönelik planlar yapmayı hedeflemekte.

img-6389.jpeg

Fakat 2. yarıda satışlarda beklenmedik düşüş yaşayan Gigaset, bu durumuna Avrupa ve Almanya’dan gelen düşük talep de eklendi.

140 yıldır faaliyet gösteren Gigaset, sadece DECT kablosuz telefonlar değil Android tabanlı akıllı telefonlar, bulut tabanlı akıllı ev çözümleri ve iş telefonu çözümleri de sunuyor. Ve bu şirketin yaklaşık 850 çalışanı bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN