ABD Dışişleri Bakanı Blinken İsrail'de

ABD Dışişleri Bakanı Blinken İsrail'de

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik işgali 7 Ekim'den bu yana sert bir şekilde devam ediyor. Dünyadaki tepkilere ve ateşkes çağrısına karşı İsrail'in politikalarını ABD ise destekliyor. ABD Dışişleri Bakanı Blinken, saldırılardan bu yana İsrail'e beşinci ziyaretini gerçekleştirdi.

İsrail ordusu, 7 Ekim'de Hamas'ın silahlı güvü Kassam Tugayı'nın başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrasında Gazze Şeridi'nde işgal saldırısını başlattı. İsrail'in şiddetli saldırıları sonucunda 23 binden fazla insan hayatını kaybetti. Dünyadan saldırıların durması ve ateşkesin tesis edilmesi için tepkiler sürüyor.

BLINKEN'DEN İSRAİL'E ZİYARET

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Orta Doğu turu kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan’ın ardından İsrail-Filistin arasındaki çatışmaların başladığı Ekim 2023’ten bu yana 5’inci kez İsrail’e geldi.

Blinken’ın yarın İsrailli yetkililerle görüşmesi bekleniyor.

İsrail ziyareti öncesi BAE’nin başkenti Abu Dabi’de BAE Devlet Başkanı ve Abu Dabi Emiri Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile bir araya gelen Blinken, BAE'deki temaslarının ardından Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a geçerek, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüşmüştü. Blinken'ın İsrail'in ardından Filistin ve Mısır'ı ziyaret etmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN