Birleşmiş Milletler'den korkutan açıklama: Gazze'de 4-5 günlük gıda kaldı

Birleşmiş Milletler'den korkutan açıklama: Gazze'de 4-5 günlük gıda kaldı

WFP'den yapılan açıklamada işgal altındaki Gazze Şeridi'ndeki bakkal ve marketlerde ancak 4-5 gün yetecek kadar gıda kaldığı ifade edildi. Gazze Şeridi'ndeki beş un değirmeninden sadece birinin faaliyette olduğu söylenen açıklamada, 23 fırından sadece beşinin faaliyette olduğunu kaydedildi.

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı'ndan (WFP) yapılan açıklamada, bombardıman altında olan Gazze Şeridi'ndeki toptancı depolarında gıda stoklarının hızlı bir şekilde azaldığı, market ve dükkanlarda ise durumun daha da kötü olduğu kaydedildi.

WFP Ortadoğu sözcüsü Abeer Etefa, Kahire'den video bağlantısı kurarak, Birleşmiş Milletler'in Cenevre'deki merkezinde bulunan gazetecilere yaptığı açıklamada, "Gazze'deki insani durum ve tabii ki gıda güvenliği her geçen dakika daha da kötüye gidiyor" ifadelerini kullandı.

"Toptancıların stoklarındaki mevcut temel gıda maddeleri sadece iki hafta yetecek kadar" şeklinde konuşan Etefa, Gazze kentindeki toptancı ve dükkanların ürün tedarikinde zorlandıklarını söyledi.

Gazze Şeridi'ndeki beş un değirmeninden sadece birinin faaliyette olduğunu açıklayan Etefa, "Bu yüzden ekmek arzı azalıyor ve insanlar ekmek almak için saatlerce kuyrukta bekliyor" diye konuştu. BM yetkilisi Gazze Şeridi'nde WFP'nin anlaşmalı olduğu 23 fırından sadece beşinin faaliyette olduğunu da sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN