Madagaskar'da yeni cumhurbaşkanı belli oldu

Madagaskar'da yeni cumhurbaşkanı belli oldu

Tartışmalı seçim süreci geçiren Madagaskar’da 10 adayın boykot ettiği sandıktan eski Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina çıktı. Oyların yüzde 58,9'unu alan Rajoelina, ikinci döneminde ülkeyi yönetecek.

Madagaskar'da 16 Kasım'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde eski Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina, ilk turda oyların yüzde 58,9'unu alarak ilk turda yeterli çoğunluğa ulaşıp yarışı önde tamamladı.

Ulusal Seçim Kurulundan (CENI) yapılan açıklamaya göre, adaylardan Siteny Randrianasoloniaiko oyların yüzde 14,4'ünü, eski Cumhurbaşkanı Marc Ravalomanana da oyların yüzde 12'sini aldı.

Nihai sonuçların 10 gün içinde Anayasa Mahkemesi tarafından açıklanması beklenirken, 2018'den bu yana ülkeyi yöneten Rajoelina mevcut sonuçlara göre seçimleri 2. defa kazanarak Cumhurbaşkanlığı görevini sürdürecek. Muhalefet ise, seçimin meşru olmadığını ve sonuçları kabul etmeyeceklerini açıkladı.

‘KURUMSAL DARBE’ SUÇLAMASI

Andry Rajoelina'nın adaylığı ülkede tartışma konusu olurken, Anayasa Mahkemesi, Rajoelina da dahil 13 ismin adaylığını onaylasa da 10 aday, Rajoelina'nın adaylığının anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle seçimi boykot kararı almıştı.

Aralarında eski cumhurbaşkanları Marc Ravalomanana ve Hery Rajaonarimampianina'nın da olduğu 11 aday, "kurumsal darbe" yapmakla suçladıkları Rajoelina'nın adaylığının, Fransız vatandaşı olduğu gerekçesiyle iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN