Refah şehrinde nüfus 280 binden 1 milyona çıktı

Refah şehrinde nüfus 280 binden 1 milyona çıktı

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürüyor. UNRWA, savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarının sürdüğü Gazze'deki Refah şehrinde nüfusun 280 binden 1 milyonun üzerine yükseldiğini açıkladı.

Hamas, İsrail'e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi. İsrail ordusu 'savaş durumu alarmı' ilan etti. İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürerken Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarının sürdüğü Gazze'deki Refah şehrinde nüfusun 280 binden 1 milyonun üzerine çıktığını açıkladı.

UNRWA'nın sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, "Gazze'de 280 bin nüfusu olan Refah, şu anda 1 milyondan fazla yerinden edilmiş insanı ağırlıyor." ifadelerine yer verildi.

Şehrin sokaklarında görülen aşırı kalabalığın "salgın hastalık uyarısı" verdiği kaydedildi.

UNRWA çalışanlarının sığınaklarda ve sağlık merkezlerinde sağlık hizmeti verdiği, ancak ihtiyacın giderek artması sebebiyle hizmetlerin yetersiz kaldığı ifade edildi.

GAZZE'DE YAKLAŞIK 1 MİLYON 900 BİN İNSAN YERİNDEN EDİLDİ

UNRWA, dün yaptığı açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar nedeniyle 1 milyon 900 bin kişinin yerinden edildiğini duyurmuştu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023'ten 6 Ocak 2024'e kadar geçen sürede, Gazze'de bazıları birden fazla kez olmak üzere toplam nüfusun yüzde 85'ine tekabül eden 1 milyon 900 bin insanın yerinden edildiği açıklanmıştı.

Refah'taki nüfusun hızlı artışı nedeniyle bölgedeki Filistinliler sığınacak ev bulamıyor. Bölgeye göç etmek zorunda kalan Filistinlilerin büyük bir bölümü, derme çatma çadırlardan oluşan kamplarda hayata tutunmaya çalışıyor.

"YAŞAMA UYGUN OLMAYAN BİR YERE DÖNÜŞTÜ"

UNRWA Sözcüsü Adnan Ebu Hasene, İsrail'in 3 ayı aşkın süredir bombaladığı Gazze Şeridi'nin "yaşama uygun olmayan bir yere dönüştüğünü" söyledi.

BM'nin haber sitesi "UN News"e röportaj veren UNRWA Sözcüsü Ebu Hasene, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde 1,9 milyon yerinden edilmiş insan bulunduğunu ve bunların yaklaşık 1,4 milyonunun UNRWA'ya bağlı 155 okul ve barınma merkezinde kaldığını kaydetti.

"Gazze Şeridi dünyadaki en kötü yer ve yaşam için uygun olmayan bir yere dönüşüyor." ifadelerini kullanan Ebu Hasane, Gazze Şeridi'nde yaşayanların güneydeki Refah'a doğru itildiğini ve kent nüfusunun yerinden edilen Filistinlilerle 1,4 milyona ulaştığını aktardı.

Ebu Hasane, Refah'taki nüfusun ilerleyen saatlerde 1 buçuk milyona ulaşacağı öngörüsünde bulunarak, UNRWA merkezlerinin söz konusu nüfusu karşılayabilecek kapasitesinin bulunmadığı ve bölgenin "patlamanın eşiğine" geldiği konusunda uyarıda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN