Roger Waters, ABD Başkanı Joe Biden’ı ‘savaş suçlusu’ ilan etti

Roger Waters, ABD Başkanı Joe Biden’ı ‘savaş suçlusu’ ilan etti

Pink Floyd’un solisti Roger Waters ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna-Rusya Savaşı'ndaki rolü için ‘savaş suçlusu’ ifadesini kullandı. Şarkıcı, Biden'ın "Ukrayna'daki yangını körüklediğini" söyledi.

Roger Waters CNN'de katıldığı bir programda Ukrayna-Rusya savaşı ve Tayvan krizine dair bazı izlenimlerini paylaştı.

Daha önce ABD Başkanı Biden hakkında 'savaş suçlusu' diyen Waters neden böyle bir ifade kullandığına da açıklık getirdi. Spikerin Biden'ı neden savaş suçlusu olarak gördüğü sorusuna, "Ukrayna'daki savaşı körüklüyor. Bu çok büyük bir suç. ABD neden Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'yi müzakere etmeye, kaç Rus'un ölümüne yol açtığını bilmediğimiz bu korkunç savaşı sona erdirmeye teşvik etmiyor?" cevabını verdi.

"Yapmanız gereken tarihe bakmak"

Roger Waters, spikerin "Ama işgal edilen tarafı suçluyorsunuz" tepkisine ise "Yapmanız gereken tarihe bakmak" yanıtı vererek, "Yani, bu savaş, bugün başladı diyebilirsiniz, 2008'de başladı diyebilirsiniz. Neticede NATO'nun Rusya sınırlarına, Doğu Avrupa'ya dayanmasıyla ilgili. Sovyetler Birliği'nin son lideri Mihail Gorbaçov, ülkenin bütün Doğu Avrupa'dan çekilmesini görüşürken bunu yapmayacaklarına söz vermişlerdi" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN