Putin, Filistin-İsrail savaşı için ABD'yi suçladı: Başarısız Orta Doğu politikasının canlı örneği

Putin, Filistin-İsrail savaşı için ABD'yi suçladı: Başarısız Orta Doğu politikasının canlı örneği

Hamas ve İsrail arasındaki savaş 4. günündeyken Rus lider Putin'den de konuyla ilişkili açıklama geldi. Putin, ABD'yi suçlayarak 'yapılan politikalar yanlıştı' mesajını verdi. Rusya Devlet Başkanı Putin, "İsrail-Filistin çatışması, ABD'nin Orta Doğu politikasının başarısızlığının canlı örneği. ABD, Orta Doğu'daki düzenlemeleri tekeline almaya çalıştı" dedi.

Vladimir Putin, Cumartesi gününden beri süren İsrail-Hamas arasındaki gerginlik hakkında konuştu. Putin ayrıca Filistin devletinin kurulmasının bir 'gereklilik' olduğunu söyledi.

Rusya lideri Vladimir Putin, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmanın tırmanmasının ABD dış politikasının başarısızlığına bağladı. Putin, ABD'nin Orta Doğu'da tekel olmak istediğini öne sürerek Washington'ın uzlaşma için çabalamadığını kaydetti.

Putin'in öne çıkan açıklamaları şu şekilde:

'ABD iki tarafa da baskı yapıyor, ancak hiçbir zaman Filistin halkının çıkarlarını dikkate almıyor. Bu konuda her şeyden önce Birleşmiş Milletler'in bağımsız bir Filistin için devletinin kurulması için çaba harcaması gerektiğini düşünüyorum.

İsrail-Filistin çatışması, ABD'nin Orta Doğu politikasının başarısızlığının canlı örneği. ABD, Orta Doğu'daki düzenlemeleri tekeline almaya çalıştı'

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN