Yemen'den ABD'nin 2 kargo gemisine saldırı

Yemen'den ABD'nin 2 kargo gemisine saldırı

ABD, Kızıldeniz'deki iki kargo gemisinin Yemen'den atılan füze ve İHA'larla saldırıya uğradığını açıkladı. ABD'den yapılan açıklamada saldırı nedeniyle gemide yangın çıktığı belirtilirken, can kaybı meydana gelmediği ifade edildi.

Yemen'in Kızıldeniz'de gemilere yönelik saldırıları sürüyor. ABD, Kızıldeniz'deki iki kargo gemisinin Yemen'den atılan füze ve İHA'larla saldırıya uğradığını açıkladı.

BBC'de yer alan habere göre saldırılar Yemen'in Husiler tarafından kontrol edilen kısmından yapıldı.

Olayın, küresel ticaret için hayati önem taşıyan dar bir su boğazı olan Bab El Mendab'da meydana geldiği belirtildi.

ABD'li bir savunma yetkilisi AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, "Yemen'in Husi kontrolündeki bir bölgesinden fırlatılan füze bir gemiye isabet etti ve gemide yangın çıktığı" dedi.

Al Jasrah adı verilen konteyner gemisinin Alman Nakliye Şirketi Hapag-Lloyd'a ait olduğu ve Batı Afrika'daki Liberya bandıralı olduğu belirtildi.

Alman Nakliye Şirketi Hapag-Lloyd Sözcüsü yaptığı açıklamada, geminin Yunanistan'ın Pire limanından Singapur'a doğru yola çıktığını söyledi. Yetkili, herhangi bir can kaybının yaşanmadığını ve geminin şu anda varış noktasına doğru devam ettiğini belirtti.

İsrail-Hamas savaşının başlangıcından bu yana bölgedeki yabancı gemilere yönelik son saldırı olarak kayıtlara geçti.

Dokuz yıl önce iktidarı ele geçiren Husiler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından Hamas'a desteklerini açıkladılar ve İsrail'e giden gemileri hedef aldıklarını söylediler.

İSRAİL'E GİDEN HER GEMİ ENGELLENECEK

Yemen daha önce Kızıldeniz'den geçen gemilere yönelik yaptığı saldırılar hakkında açıklamada bulunmuştu.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Saree yaptığı açıklamada, “Yemen Silahlı Kuvvetlerine bağlı deniz kuvvetleri, petrol yüklü olan ve İsrail’e giden Norveç gemisi ‘Astrinda’ya karşı nitelikli bir askeri operasyon gerçekleştirdi. Gemi uygun bir deniz füzesi ile hedef alındı" ifadelerini kullanmıştı.

Açıklamada ayrıca, "Yemen Silahlı Kuvvetleri, önceki açıklamalarda belirtilen şartları ihlal eden herhangi bir gemiyi hedef almakta tereddüt etmeyecektir. Yemen Silahlı Kuvvetleri, İsrail limanlarına giden her milletten geminin engelleneceğini teyit etmektedir” sözlerine yer verilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN