7500 TL üstü maaş alanlara Bakan Nebati'den müjde var! Makası açacak düzenleme geliyor

7500 TL üstü maaş alanlara Bakan Nebati'den müjde var! Makası açacak düzenleme geliyor

Maaş zammı bekleyen vatandaşlar açıklamaları yakından takip ederken Nureddin Nebati önemli açıklamalar yaptı. Peki maaş zamları ne kadar olacak? Tüm detaylar haberimizde.

Emekli maaşına yapılan 2 bin TL zam sonrasında ara zam yapılıp yapılmayacağı merakla araştırılıyor. Nureddin Nebati konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu! Peki maaş zamları ne kadar olacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

NUREDDİN NEBATİ MAAŞ AÇIKLAMALARI

Nureddin Nebati KAYSO sanayicileriyle bir araya geldi ve birçok farklı konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketi ile ilgili açıklamalar yapan Nebati, doğal gaz ve petrol gelirlerinden ayrılmış olan kaynakla Aile ve Gençlik Bankası kurulacağını ve 3 bin 220 personel alımı yapılacağını söyledi. Aynı zamanda emekli maaşlarında refah payı ile ilgili çalışmalar sürdüğünü söyleyen Nebati şu açıklamaları yaptı; 'Deprem felaketinden etkilenmiş vatandaşımıza nakit yardımlarımız sürüyor. Deprem felaketi sonrasında yaraların sarılması için ilk olarak 100 milyar TL kaynağı kullandık. DASK çerçevesinde 22 milyar TL'yi geçen hasar ödemesi yaptık. İnşaat süreci de başladı. 11 ilimizde 113 bin konut yapılacak. Deprem bölgesinde olan işletmeler için de destek paketleri başladı. Bu çerçevede 10.4 milyar TL kredi kullandırılacak. 50 milyar TL doğrudan deprem bölgesine aktarılacak. Esnaf, sanatkar ve çiftçi vatandaşın kredi ödemesi ertelendi. Büyükbaş için 500 TL, küçükbaş için 50 TL yem desteği sağlanıyor. Deprem bölgesinde tohum desteği yüzde 100 artırıldı. Kayseri'ye sağlanan destekler de artıyor. 2022 senesinde sağlanan 341 teşvik belgesi sonrasında 2023 senesinin ilk iki ayında yatırım yapacak müteşebbisler için 53 tane teşvik belgesi düzenlendi. 1.3 milyar TL sabit yatırım yapılması ve 711 kişi için istihdam sağlanması hedefleniyor. Kamulaştırma çalışması süren Kocasinan Tarıma Dayalı İhtisas OSB ile beraber Kayseri OSB sayısı 4'e çıkacak. Aynı zamanda taze ve ucuz meyve sebze ulaşımı için de çalışmalar sürüyor.

Nureddin Nebati Açıklamaları

 2022 senesinde 13 bin 126 tarım üreticisine 3.7 milyar TL kredi kullandırdık. 2023 senesi Ocak ve Mart döneminde 6 bin 312 üretici 1.4 milyar TL hazine destekli kredi kullandı. Yeniköy Kayseri tren hattı da Kayserimize hayırlı olsun. Hizmet ve eser siyasetini ilke edinen bir iktidar olarak yaptıklarımız yapacaklarımızın göstergesidir. Projede önemli bir aşama geride kaldı. 1.2 milyar avro dış finansman temin edildi. Hem Kayseri hem ülkemize hayırlı olsun. Proje sonuçlandıktan sonra istihdam için de daha fazla alan açılacak. Bu projeyle birlikte Ankara Kayseri arası 2 saat olacak. Yük taşımacılığı ve vatandaşın ulaşımı daha kolay olacak ve tasarruf sağlanacak. Ülkenin enerji bağımsızlığı için önemli olan Karadeniz doğal gazı 32 ay sonra devreye alındı. 1 sene boyu evlerde mutfak ve sıcak su tüketimi için gaz ücretsiz olacak. Aynı zamanda bir ay boyu ısınma dahil doğal gaz faturası alınmayacak. Santral nükleer de hız kazandı. Savunma sanayiinde TCG Anadolu Gemisi, Altay Tankı, GÖKBEY, Hürjet, insansız savaş uçağı gibi birçok farklı proje tamamlandı. Ticari araçlarda ÖTV muafiyeti başladı. 13 büyük şehir için 80 bin pazarcı esnafımızın kazançlarını da basit usul çerçevesine dahil ettik. Yarısı bizden kampanyası da başladı. CHP Genel Başkanı adaylığını unutmuş çünkü başka hayalleri var. Ben Maliye Bakanıyken diyor. Cumhurbaşkanı adayının SGK ile ilgili bir takıntısı var. Maliye Bakanı olma şansı sıfır, onu un utsun. Gelsin bir fotoğraf çekinsin, içinde ukde kalmasın. Başvuru yapan 4 bin 300 engelli öğretmenimizin 3 bin 500'ünün ataması sonra da 800 atama yapıldı. Mayıs ayı başında sözleşmeli olan 45 bin öğretmen ataması yapılacak. Bu şekilde öğretmen sayısı 93 bin 272 olacak. Önümüzdeki dönem için Aile ve Gençlik Bankası kurulacak ve 3 bin 220 personel alımı yapılacak. EYT talepleri de karşılandı ve emekli maaşı yükseldi. Aynı zamanda 7 bin 500 TL üstünde maaş için refah payı düzenlemesi olacak. Ankara İstanbul yeni metro hatları da tamamlandı. Ankara Sivas hızlı tren hattı açıldı. Ankara İstanbul süper hızlı tren için çalışmalar sürüyor. Milletimiz çok iyi biliyor ki kişinin lafına bakılmaz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde laf değil iş üreten taraftayız. Durmadan, yılmadan işimize odaklanıp doğru zamanda doğru adımlar atarak güçlenmeye devam ediyoruz. Deprem felaketi hepimizi derinden sarstı. Ancak ülke olarak etkisi sınırlı ve geçici olacak. Ekonomik anlamda bu veriler degayet olumlu. Mart ve Nisan döneminde Reel Kesim Güven Endeksi 11 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Turizm gelirimiz ise senenin ilk çeyreğinde bütün zamanların en yüksek performansına ulaştı. Bu göstergeler hızlı toparlanmayı gösteriyor. 1 buçuk trilyon dolar milli gelir büyüklüğü ve 16 bin dolar kişi başı gelir için çalışmalarımız sürüyor. İstihdam 38 milyon, ihracat 400 milyar dolar, turizm geliri 100 milyar dolar olacak. Bunların tamamını birlikte başaracağız.'

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN