Aile Destek Programında miktar güncellendi! Başvurular hala açık: Ayda 2.059 TL yardım alabilirsiniz

Aile Destek Programında miktar güncellendi! Başvurular hala açık: Ayda 2.059 TL yardım alabilirsiniz

2023 senesinin başlamasıyla birlikte maaşlara yapılan artışlar sonrasında sosyal destek ödemeleri de artış gösterdi. Peki ödemeler ne kadar oldu? Tüm detaylar haberimizde.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi insanlara sağlanan sosyal destek ödemelerinin zamlı halleri belli oldu. Peki hangi ödeme ne kadar oldu? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SOSYAL DESTEK ÖDEMELERİ YÜKSELİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan SED ödemeleri için başvurular e-Devlet sistemi üstünden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılabiliyor. Başvurusu onaylanan hak sahipleri ödemelerini 12 ay boyu düzenli olarak yapılıyor. SED ödemeleri eğitim gören çocuğu olan ailelere verilen ödemelerin genel adı olarak biliniyor. 

SED Ödemeleri Zamlı Halleri

SED başvurularının onaylanması için çocuğun bakım tedbir kararı, ailesinin yanında dönüşü, ekonomik sebepler sebebiyle yanına çocuğunu alamayan aileler, kurumdan ayrılmasına rağmen maddi destek alamayan çocuklar ve felaket, afet, kaza veya hastalık sebebiyle ailesini geçindirmek zorunda kalan aileler için ödeme yapılıyor. SED ödemeleri güncel olarak anaokul, ilkokul, ortaokul, üniversite eğitimi gören çocuklar için farklı şekilde yapılıyor. Ödemelerle birlikte ailelerin çocuklarının eğitim masraflarını karşılaması hedefleniyor. Zamlı haliyle anaokul öğrencileri için 2 bin 59 TL, ilkokul öğrencileri için 3 bin 90 TL, ortaokul öğrencileri için 3 bin 295 TL, ortaokul çağında olan ama okula gitmeyen çocuklar için 2 bin 59 TL, üniversite öğrencileri için 3 bin 708 TL, kurumdan ayrılmış çocuklar için 1.648 TL ödeme yapılıyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN