Bunu eken hazine bulmuş gibi köşeyi dönüyor! Kilosunu 150 liradan satıyorlar: Daha dalındayken almak için sıraya giriyorlar

Bunu eken hazine bulmuş gibi köşeyi dönüyor! Kilosunu 150 liradan satıyorlar: Daha dalındayken almak için sıraya giriyorlar

Amasya Ziyaret'te sarı altın olarak bilinen ve vücuda birçok faydası bulunan cennet hurmasının hasadı başladı. Yüksek kazanç sağlayan cennet hurmasının kurutulmuşunun bu yıl ki başlangıç satış fiyatı ise 150 TL olarak belirlendi...

Amasya Ziyaret ilçesinde 10 yıl öncesine kadar neredeyse ismi bile bilinmeyen cennet hurması ağaçları, masrafsız tarım ve yüksek gelir getirmesinden dolayı zaman içinde çoğaldı.

Yüksek getirisi ve renginden dolayı sarı altın olarak bilinen meyve, şimdiler de Amasya bölgesinin en önemli geçim kaynağı oldu. Dalında bile alıcı bulan meyvenin kurusu ise evlerin balkonları ile çatılara asılıyor.

cennet-hurmasi-1.jpg

BU KADAR KARLI BAŞKA MEYVE YOK

Cennet hurması hasadıyla ilgili konuşan üretici İsmet Çevik, "Küçükleri 8 liradan, irileri 12 liradan alıcıya ulaşıyor. Başka meyveler bu kadar karlı olamaz. Çünkü ilaçlama ve işçilik masrafı yok. Gittikçe de ekimi artacak. Burası hurma diyarı olacak. Kazancı elmadan daha iyi, tam sarı altın. O paraya altın al. Yeniden kazandırsın" ifadelerini kullandı.

cennet-hurmasi-2.jpg

KURUSU 150 LİRADAN SATILIYOR

Kurutup satmak için 2 evinin çatısına da bu meyveden asan Onur Aşlamacıoğlu ise, "2 evimin de terası dolu. Dört tarafından rüzgar, güneş alan yerlerde kuruyor. Kurusu daha değerli. İnşallah kurutulmuşun kilosunu 150-160 TL'den satacağız" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN