Büyük müjde: ÖTV indirimi için tarih belli oldu! Sıfır araba alacaklar acele etmeyin sonra çok pişman olursunuz

Büyük müjde: ÖTV indirimi için tarih belli oldu! Sıfır araba alacaklar acele etmeyin sonra çok pişman olursunuz

Araç alacaklar dikkat. Yıl sonuna sayılı günler kala beklenen müjdeli haber geldi. Milyonlarca kişinin beklediği ÖTV indirimi için tarih belli oldu. Hükümet ekonomi alanındaki adımlarını tam gaz devam ediyor. Bütçe görüşmelerinin tamamlanmasıyla Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili düzenlemenin "Torba Teklif" ile birlikte Meclis'e gelmesi bekleniyor. Aynı zamanda ÖTV indirimine yönelik düzenlemelerin de torbada yer alacağı ifade edildi. İşte detaylar...

Son dakika: Milyonlarca kişinin beklediği ÖTV indirimi sonunda geliyor. Geçtiğimiz hafta torba yasa ile ekonomi alanında bir yasayı meclisten geçiren hükümetin gündeminde bu kez ise ÖTV indirimi yer alıyor. Bütçe görüşmelerinin tamamlanmasıyla hükümetin ÖTV indirimini 'Torba Teklif' ile Meclis gündemine getirmesi bekleniyor. Gelen düzenleme ile otomobil piyasasında indirim rüzgarının başlaması öngörülüyor. Peki ÖTV indirimi ne zaman gelecek? Araç almadan önce bu tarihi bekleyin. İşte son dakika haberinin detayları...

SON DAKİKA: ÖTV İNDİRİMİ İÇİN TARİH BELLİ OLDU

Araç almak isteyenler bu tarihe dikkat. Hükümet tarafından ÖTV indirimi için tarih verildi. Bu düzenlemeyle piyasada fiyatlar düşecek. TMBB Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeler tam gaz devam ederken 2023 Bütçe teklifinin Aralık ayının ilk haftasında Meclis Genel Kurulu'na taşınması bekleniyor. AK Parti kulislerinden alınan son dakika bilgisine göre, 20 Aralık'a kadar görüşmelerin tamamlanması ile birlikte içinde emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenlemelerin de yer alacağı bir "Torba Teklif"in Meclis gündemine getirileceğini kaydetti. Bu torbada aynı zamanda ÖTV indiriminin de yer alacağı belirtildi.

kmfdffd-13.jpg

SIFIR ARAÇLARA İNDİRİM GELİYOR

Gelen bilgilere göre gelecek olan torbanın içinde ÖTV indirimine yönelik düzenlemelerin de yer alması bekleniyor. AK Parti kurmayları, ÖTV matrah limitinin artırılması ya da düşük silindir hacimli araçlar için doğrudan ÖTV indirimine gidilerek sıfır araçlara erişimin kolaylaştırılabileceği değerlendirmesinde bulundu. Daha önce atılan adımlarda araç satışlarında ÖTV’ye esas olan matrah sınırlarının en son geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Cumhurbaşkanı kararı ile değiştirilmişti. Atılan adımla bazı araç modellerinde indirim uygulanmıştı.

gkkkk-60.jpg

AK Parti kaynakları, "Yılbaşından önce EYT'nin de içinde olacağı bir torba getirilmesi yüksek ihtimal gözüküyor. Başka bazı düzenlemeler de söz konusu. Bütçe sonrası bu konuları gündeme alıp, bu yılın takvimini tamamlayacağız" ifadelerini kullanarak müjdeli haberi duyurdu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÖTV AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında kendisine gelen "ÖTV'yle ilgili yetkinizi kullanacak mısınız?" sorusuna, şu yanıtı verdi:

"A'dan Z'ye her şeyi o zaman konuşacağız. Şu anda bunu söylemek çok çok yanlış olur. Şunu söyleyeyim, bir elektrikli araç var önümüzde. Bunu özellikle teşvik etmek ve halkımıza sevdirmek bizim için önemli bir maharet olacak. 2022 Temmuz ayında zaten ÖTV indirimi yapılmıştı. Şimdi yeni vergi düzenlemesiyle motor gücü 160 kilovatı geçmeyen ve ÖTV matrahı 700 bin TL'yi aşmayan elektrikli araçlar için yeni vergi oranı yüzde 10 olarak belirlendi. Bunların hepsini planlayarak yolumuza devam ediyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN