Ekonomistler 'bir haftalık çıkış 73 milyar TL' diyerek sordu: KKM'den ayrılan para nereye gidiyor?

Ekonomistler 'bir haftalık çıkış 73 milyar TL' diyerek sordu: KKM'den ayrılan para nereye gidiyor?

Hükümetin dolar kurunu dizginlemek için hayata geçirdiği Kur Korumalı Mevduatlarda haftalık en yüksek ikinci düşüş kaydedildi. KKM hesaplarındaki para 6-13 Ekim haftasında 73 milyar lira daha gerileyerek 3 trilyon 156 milyar liraya indi. Hesaplardan ayrılan paraya dikkat çeken ekonomist Alaattin Aktaş sordu: Peki bu para nereye gidiyor, mevduata mı, başka yere mi?

Ekonomik krize karşı hükümetin dolar kurunu dizginlemek ve Türk Lirasını özendirmek ve birikimlerin Türk Lirası mevduat ve katılım hesaplarında tutulmasını sağlamak amacı ile 20 Aralık 2021’de devreye soktuğu Kur Korumalı Mevduatlarda (KKM) düşüş serisi sürüyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, ekimin ilk haftasında kur korumalı mevduatlar 74,6 milyar TL ile rekor düşüş kaydetti. İlgili haftada kur korumalı mevduatların büyüklüğü 3,23 trilyon TL'ye geriledi, dolar cinsinden bakıldığında ise 117,3 milyar dolarlık büyüklük kaydedildi.

'PARA MEVDUATA MI, BAŞKA YERE Mİ GİDİYOR?'

KKM'de ekimin ikinci haftasında da yüklü bir azalış yaşandı. KKM, 6-13 Ekim haftasında 73 milyar lira daha gerileyerek 3 trilyon 156 milyar liraya indi.

Tabloya dikkat çeken ekonomist Alaattin Aktaş sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda “Peki bu para nereye gidiyor, mevduata mı, başka yere mi?” diye sordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN