Emekliye refah payı ne kadar olacak? SGK uzmanı Mert Nayır kulislerdeki rakamı verdi " Şubat ayına sarkabilir"

Emekliye refah payı ne kadar olacak? SGK uzmanı Mert Nayır kulislerdeki rakamı verdi " Şubat ayına sarkabilir"

Milyonlarca emeklinin gözü enflasyon haricinde ne kadar refah payı zammı alacaklarına dikildi. Büyük bir heyecanla yapılacak toplantı beklenirken SGK uzmanı Mert Nayır kulislerde dolanan rakamı açıkladı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Geçtiğimiz yıla ait enflasyon verilerin belli olmasıyla beraber ocak ayının ilk günlerinde Emekli maaşları netleşti. Bunun üzerine ise emekli vatandaşlar enflasyon zammı dışına ne kadar refah payı zammı yapılacağını araştırmaya başladı. Henüz konuya ilişkin detaylar netliğe kavuşmadı lakin bugün başlayacak olan toplantılar sonucunda bir netlik kazanacağı düşünülüyor. Öte yandan SGK Uzmanı Mert Nayır ise Haber Global canlı yayınında emeklilerin refah payı beklentisine ilişkin detayları aktardı.

“HAZİNEYE BÜYÜK MALİYET GETİREBİLİR”

Kamu Son Haber'de yer alan habere göre, Nayır, Emeklilerin refah payı beklentilerinden söz ederken 12 puanlık bir refah talep edildiğini açıkladı. Lakin söz konusu bu talebin hazineye oldukça büyük bir maliyet getireceğini ifade eden uzman isim bu kapsamda maliyet analizlerinin devam ettiğini söyledi. Ayrıca bu maliyet analizlerinin en düşük emekli maaşının belirlenmesinde oldukça önemli bir yeri olduğunu da belirtti.

p-4.jpg

KULİSLERDE O RAKAM KONUŞULUYOR

Keşke şu an için en düşük emekli maaşının 7.500 TL olduğunu lakin bazı kök maaşlarından dolayı zam fırsatını yakalayamadık yarını söyleyen uzman isim, kulislerde ise 5 puanlık bir refah payı bir anda konuşmalarından döndüğünü aktardı.

Tüm bunların yanı sıra söz konusu bu refah payının en düşük emekli maaşını uygulanıp uygulanmayacağını bilinmediğini söyledi. Yeni emekli maaşlarının 17 Ocak’ta yatmaya başlayacağını aktaran Nayır, refah payı farkının ise belirlendikten sonra yatacağını bu durumun Şubat ayına sarkan bileceğini söyledi.

p-3.jpg

REFAH PAYI 5+3 ŞEKLİNDE OLABİLİR

Uzman isim, emeklilere uygulanacak olan refah payının 5+3 şeklinde olabileceğini bunun ise totalde yüzde 45’lik zam söz konusu olduğunu söyledi. Ayrıca milyonlarca vatandaşın merakla beklediği en düşük emekli maaşının ise 11.000 TL civarında olacağını tahmin ettiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN