İhtiyaç sahipleri başvurmadan geçmesin! Bakanlık şartı taşıyana 5000 TL yardım yapacak

İhtiyaç sahipleri başvurmadan geçmesin! Bakanlık şartı taşıyana 5000 TL yardım yapacak

Yeni yılla birlikte İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım desteklerine hız vermiş durumda. Peş peşe duyurular yapılırken gelen son haber ihtiyaç sahiplerine can suyu olacak. Son dakika duyurusuna göre, E-Devlet'ten başvuru yapan herkese anında 5.000 TL verilecek. 3 gün içinde hesaplara yatırıyorlar. Peki destek ödemeleri kimlere veriliyor? İşte sosyal yardım desteğinin detayları...

Türkiye'de artan enflasyon ile birlikte vatandaşların alım gücü düşmüş ve geçim sorunu kendini göstermeye başlamıştı. Yeni yılda vatandaşın yanında olmak isteyen devletten peş peşe sosyal yardım ödemeleri duyuruları yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son açıklama ise milyonlarca kişiyi heyecana boğdu. E-Devlet'ten başvurun ve anında hesabınıza 5.000 TL yatsın. 3 gün içerisinde hesaplara geçiriliyor. Peki bu ödemeler kimlere veriliyor? Başvuru şartları neler? İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 5.000 TL sosyal yardım detayları...

HEMEN E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURUN

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik çalışmalara tüm hızıyla devam ediyor. Yeni yapılan duyuru ise milyonlarca kişi tarafından merak konusu oldu. Başvuran herkese 5 bin TL ödeme yapıyorlar. Dar gelirli aileler bu sosyal yardım desteğinden yararlanmak için E-Devlet üzerinden hemen form doldurması gerekli. Başvurular bazı koşullar çerçevesinde değerlendirilir. Peki sosyal destek ödemeleri kimlere veriliyor? Şartları neler?

ghghhghg-2.jpg

5 BİN TL VERİYORLAR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından son dakika duyurusu yapıldı. İhtiyaç sahibi ailelere 5 bin TL nakit desteği sağlanacak. Sosyal yardım desteğinden yararlanmak isteyen kişiler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden veya e-devlet adresinden başvuru yapabilecek. Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu formunun doldurulması gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Peki başvuru şartları neler? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 5 bin TL sosyal yardımından yararlanmak isteyenler E-Devlet üzerinden başvurmaları gerekli. Bu başvurular 3 gün içerisinde sonuçlanıyor. Başvurunun olumlu sonuçlanmasında ise en büyük etken hane gelirinin asgari ücretin üçte birine denk gelmesi.

ghghghgh-3.jpg

Ödemeler bakanlık tarafından genellikle aylık olarak yapılmaktadır. Ancak bazı aileler için tek seferlik yardımlar da bulunmaktadır. Engelli vatandaşlara engelli aylığı, 65 yaş üstü olanlara ise yaşlılık aylığı verildiği için onlar bu sosyal yardıma dahil değildir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN