Merkez Bankası'nın nakit avans kararına vatandaş çözümü! Herkes akın akın oraya koştu, nakiti böyle buldu

Merkez Bankası'nın nakit avans kararına vatandaş çözümü! Herkes akın akın oraya koştu, nakiti böyle buldu

Geçtiğimiz gün bankaların nakit avansları kapatması sonrasında vatandaş kendine bambaşka bir yol buldu! Peki nakit avans yerine ne yapılıyor? Tüm detaylar haberimizde.

Bankaların kredi kartlarına nakit avans kullanımına kapatması sonrası mağdur olan vatandaş çözümü böyle buldu! Peki nakit avans yerine ne yapıyorlar? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

VATANDAŞ NAKİT AVANS YERİNE ÇÖZÜM BULDU

16 Mayıs tarihinde Merkez Bankası ihtiyaç kredilerinde menkul kıymet zorunluluğu getirdi. Belirlenen limitlerin üstündeki kredi kartlarıyla yapılan nakit çekim ve kuyum harcamalarına yüzde 30 menkul kıymet tesisi zorunlu hale getirilmişti. Merkez Bankası bu kararla birlikte vatandaşın altın ve nakit talebinin baskılanmasını hedefliyor. Pazartesi günü itibariyle bu karar sonrasında kredi kartlarına nakit avans işlemleri durduruldu. 

Vatandaş Nakit Avans Yerine Bu Çözümü Buldu

Vatandaşın son dönemlerde mecburiyetten sık sık tercih ettiği nakit avansların kapatılması sonrası Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş şu açıklamayı yaptı; 'Bugün ilginç bir şey yaşıyoruz. Müşteriler elindeki kredi kartıyla geliyor ve şu tutarı çekip bize nakit verebilir misiniz, komisyonunuzu alın diyorlar. Birçok esnafa bu şekilde giden insanlar olmuş. Müşteriler bankalardan nakit avans çekemediği için kredi kartlarıyla gelip bu şekilde nakit ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar. Bu yasal değil. Ancak bu durumdan çıkarmamız gereken sonuç şu ki işler hiç iyiye gitmiyor. Karşılığı olmayan alışverişin yapılmadan parasının verilmesi kanunen yasak, söylüyoruz.' 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN