Milyonların beklediği açıklama geldi! Bakan Bilgin açıkladı! Asgari ücret zammında son gelişmeler

Milyonların beklediği açıklama geldi! Bakan Bilgin açıkladı! Asgari ücret zammında son gelişmeler

Eylül ayının bitmesine sayılı günler kala asgari ücretle ilgili çalışmalarda yürütülmeye başladı. Ocak ayında yapılacak olan zam hakkındaki detaylar yakından takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret hakkında açıklamalarda bulundu. İşte 2023 asgari ücretli maaşları…

Asgari ücret zammı için kısa bir süre kala vatandaşlarda konu hakkındaki araştırmalarını hızlandırdı. 2022 yılı içerisinde 2 kez zamlanan asgari ücret 5500 TL'ye yükseltildi. 2023 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor.İşte 2023 asgari ücretli maaşları…

BAKAN BİLGİN AÇIKLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT yasası hakkındaki detayları açıkladı. Bununla birlikte asgari ücret zammı ile ilgili de detayları paylaşan Bakan Bilgin, geçtiğimiz dönem asgari ücrete en yüksek oranda zam yapıldığını belirtti. Temmuz ayında da asgari ücretliye zam yapıldığını vurgulayan Vedat Bilgin, Aralık ayında da zam yapılacağını açıkladı.

2023 asgari ücret zammı

2023 YILINDA ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Vedat Bilgin 2023 asgari ücret zammı hakkındaki detayları paylaştı. Aralık ayında emeklileri sevindirecek haberlerin geleceğini dile getiren Bilgin, çalışanlara enflasyon karşısında ezdirmeyeceklerinin altını çizdi.

ASGARİ ÜCRET 7 BİN 500 TL OLUR MU?

2022 yılında 2 kez zamlanan asgari ücret rekor oranda bir artış yaşadı. Bununla birlikte 2023 yılında asgari ücretin 7.500 TL olup olmayacağı merak ediliyor. Temmuz ara zammı ile birlikte 5500 TL'ye yükselen Asgari ücretin enflasyon farkları gözönüne alındığında 7.000-7500 TL civarında olması bekleniyor.

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası beklentisi doğrultusunda 2023 yılında asgari ücretin 7.500 TL olması bekleniyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN