Özgür Demirtaş yüz defa yalvardı! Döviz kuru…

Özgür Demirtaş yüz defa yalvardı! Döviz kuru…

Döviz kurundaki durgunluk konusunda yatırımcılar kadar ekonomistlerden de tepkiler gelmeye devam ediyor. Sosyal medya üzerinden paylaşımlarıyla gündeme gelen Prof. Dr. Özgür Demirtaş, dolar kuru hakkında konuştu. Piyasadaki değerine vurgu yapan uzman isim tavsiyelerde bulundu. Peki, dolar kurunda son durum ne? İşte tüm detaylar..

Yatırımcıların gündemine oturan dolar kuruna dair yeni yorumlar geliyor. Kısa bir süre önce Özgür Demirtaş resmi sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Yatırımcıların yakından takip ettiği Prof. Dr. Özgür Demirtaş tepkisini koydu.

DOLAR KURUNDA SULAR DURULDU

Dolar kurundaki baskı olduğunu belirten ekonomist, dikkat çeken bir çağrıda bulundu. Stabil bir şekilde yoluna devam eden dolar kuru 26,90 seviyeleri ile 26,99 seviyeleri arasında gidip geliyor. Geçtiğimiz gün itibariyle 27,49311 seviyelerine kadar yükselen dolar kuru tüm zamanların en yüksek seviyesini görmeyi başardı.

Ekonomistler ve yatırımcıların gündeminde yer alan baskılanma sürecine dair tepkiler peş peşe geliyor. Son olarak seçim öncesinde yapılan baskılamanın, 2023 yılının ikinci yarısından itibaren yeniden başladığı dikkat çekiyor.

0x0-dolar-kuru-son-dakika-rusya-ukrayna-muzakere-sonrasi-dolar-ne-kadar-kac-tl-oldu-dolar-dusecek-mi-yukselecek-mi-1645793500605.jpg

DOLAR SERBEST BIRAKILMALI

Twitter adresi üzerinden sık sık dolar kuruna dair paylaşımlarda bulunan Özgür Demirtaş, bu kez bir seslenişte bulundu. Ünlü ekonomist açıklamalarında dolar kurunun serbest bırakılması konusunda "Yüzüncü kez söylüyorum" ifadeleriyle sert bir çıkış yaptı. Sosyal medyada büyük bir ilgi gören paylaşımın tamamı ise şu şekilde;

"Yüzüncü Kez:

Döviz Kurunu Suni olarak tutmayı bırakın. Bırakın Serbest Piyasada gerçek değerini aşağıya veya yukarıya bulsun…"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN