Seçim sonrası dolar o rakamlara ulaşacak! Alman bankası tahminde bulundu: Yatırımcıları cezbeden rakam

Seçim sonrası dolar o rakamlara ulaşacak! Alman bankası tahminde bulundu: Yatırımcıları cezbeden rakam

Seçimlere son 3 gün kalmasıyla birlikte dolar ve euro kuruna dair tahminler paylaşılmaya devam ediliyor. Almanya Commerzbank tarafından gelen tahmin yatırımcıları cezbetti. Dolar ve euro tahmininde bulunan Alman bankasının tahminleri gündemde yer aldı. Peki dolar seçimden sonra ne kadar olacak? İşte tüm detaylar...

DOLAR VE EURO'DA YIL SONU TAHMİNİ

Dolar ve euro kuruna dair gelen tahminlere bir yenisi eklendi. Türk lirasındaki düşüş ile birlikte değer kazanan kur sonrasında tahminler yenilendi. Alman Commerzbank tarafından gelen tahminler ile birlikte yıl sonu için kur açıklandı. Yatırımcıların dikkatini çeken tahmin ile birlikte doların 20 liraya ulaşması beklenirken, euronun ise 22,8 seviyesine ulaşması bekleniyor.

Seçim sonrası için tahminlerini paylaşan Alman bankası piyasaya dair kritik değerlendirmelerde bulundu. Yatırımcıların dikkatini çeken değerlendirmeler ile birlikte tahminleri dikkat çekti. Alman bankası tarafından açıklanan yıl sonu tahmini ile birlikte TL'de yaşanan dalgalanmalar sonucunda yıl sonu tahminlerini de paylaşırken seçim değerlendirmesi gündem oldu.

Commerzbank Kıdemli Gelişen Piyasalar Ekonomisti Tatha Ghose, cumhurbaşkanlığı seçimlerini Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması halinde yaşanacakları açıklandı. Türk lirasında düzenlemeler ve sermayede kontrolün sağlanacağını vurgulayan ekonomist düşük oynaklık halinden çıkacağını vurguladı.

.jpg

SEÇİM SONUCU DEĞERLENDİRMESİ

Seçimleri Millet İttifakı'nın kazanması halinde beklentilerini açıklayan Tatha Ghose, dikkat çeken detaylara değindi. Millet İttifakı'nın kazanması durumunda ilk başlarda piyasa tepkisinin olumlu olacağını vurguladı.

Fakat oy oranı düşük olan partilerden oluşan bu ittifak ile birlikte politika uygulama sürecinin sıkıntılı geçeceğini belirtti. Sıkıntılı geçen politika uygulamaları ile birlikte Erdoğan'ın tekrardan gelme ihtimalinin bu iyimserliğin kısa sürmesine neden olacağına tahminler arasında yer verdi.

s-131e24d0b9699698a19f60a605aefb42f2e008cd.jpg

SEÇİM SONRASI DOLAR VE EURO TAHMİNİ

Commerzbank tarafından paylaşılan rapor ile birlikte tahminler de yer aldı. Seçim sonrası için tahminde bulunan Commerzbank haziran ayı sonu ile birlikte euronun 21,5 TL'ye kadar seviyesine geleceğini, doların ise 19,5 TL seviyesine geleceğine dair tahminler paylaştı. Fakat bu tahminlerin sembolik olduğunun da altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN