Türkiye’yi şahlandıracak keşif! Her yerden oluk oluk altın fışkırıyor: Tam 4 bin 500 ton altın…

Türkiye’yi şahlandıracak keşif! Her yerden oluk oluk altın fışkırıyor: Tam 4 bin 500 ton altın…

Türkiye resmen şahlanacak. Her yerden oluk oluk altın fışkırıyor. Sevindiren haber Türkiye Madenciler Derneği (TMD) Başkanı Ali Emiroğlu’ndan geldi. Tam 4 bin 500 ton…

Cari açığın azaltılması amacıyla yerli kaynakları arama, üretim ve Ar-Ge faaliyetlerini artırma kararı alınırken, madencilik sektöründe de altın üretimini artırmak için çalışmalar başladı. Türkiye Madenciler Derneği (TMD) Başkanı Ali Emiroğlu, ülkemizin yer altında 285 milyar dolar değeri taşıyan 4.500 ton potansiyel altın rezervi olduğu bilgisini verdi.

turkiye-altin-rezervi-2.jpg

ÜRETİLEBİLİR REZERV 1.500 TON

Emiroğlu, konuyla ilgili verdiği bilgilerde şunları aktardı:

"Türkiye'de şu anda tespit edilmiş, üretilebilir bin 500 ton altın rezervimiz var. Bunun dışında 4 bin 500 ton da yeraltında keşfedilmeyi bekleyen potansiyel altın rezervine sahibiz. 4 bin 500 ton altının bugünkü piyasa değeri, yaklaşık 285 milyar dolar. Bu değeri üretime dönüştürebilmemiz için önce arayıp bulmamız gerek. Bu arama faaliyetleri içinse yaklaşık 13-18 milyar dolarlık bir risk sermayesine ihtiyaç var"

turkiye-altin-rezervi-1.jpg

“TÜRKİYE’NİN BİRÇOK BÖLGESİNDE ALTIN VAR”

Ülkemizin fay coğrafyasında yer aldığını vurgulayan Emiroğlu, "İsviçre'den Hindistan'a uzanan ve özellikle altın, gümüş, bakır, çinko, kobalt, nikel bakımından zengin olan Tetis Metalojonik Kuşağı'nın tam ortasında bulunuyoruz. İşte bundan dolayı Türkiye coğrafyasının birçok bölgesinde altın var. Doğanın ülkemize bahşettiği bu zenginliği mutlaka değerlendirmeliyiz" sözlerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN