150 bin TL faizsiz kredi geliyor! Evlilik kredisinde detaylar belli oldu! Yeni çiftler rahat nefes alacak

150 bin TL faizsiz kredi geliyor! Evlilik kredisinde detaylar belli oldu! Yeni çiftler rahat nefes alacak

Yeni evlenecek çiftlere müjde! Seçim vaadi olarak sunulmuştu... 150 bin TL faizsiz kredi geliyor! Evlilik kredisinde sona yaklaşılıyor! Yeni evli çiftler rahat bir nefes alacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son Kabine Toplantısı sonrasında önemli bir müjdeyi duyurdu. Yeni evlenen çiftlere yönelik olarak Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla sunulacak faizsiz kredi imkanıyla ilgili detaylar kamuoyuyla paylaşıldı.

150 BİN LİRA FAİZSİZ KREDİ MÜJDESİ

evlilikkredisi1.png

Sabah'ın aktardığı habere göre, yeni evlenen çiftlere yönelik sunulan bu destekle, 150 bin lira tutarında faizsiz kredi verilecek. Bu kredi ilk 2 yıl boyunca ödemesiz olacak ve geri ödemesi 5 yıl içinde yapılacak.

AİLE VE GENÇLİK BANKASI FON MODELİYLE ÇALIŞACAK

aile-ve-genclik-bankasi-nedir-ne-zaman-kurulacak-evlilik-kredisi-faiz-orani-ve-vadesi-1681459077-5574.webp

Aile ve Gençlik Bankası, Hazine ve Maliye, Aile ve Sosyal Politikalar ile Gençlik ve Spor Bakanlıklarının temsilcilerinden oluşacak bir ekip tarafından yönetilecek ve bir fon gibi çalışacak.

Bu fon, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çatısı altında faaliyet gösterecek ve aile ile ilgili kredileri bu bakanlık organize ederken, gençlere yönelik krediler ise Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenecek.

Banka ayrı bir bina ya da personel gerektirmeyecek; devlet gelirlerinden bir kısmı fonun kaynağını oluşturacak ve ihtiyaca göre pay yükseltilebilecek.

UYGULAMA O İLLERDE BAŞLIYOR

6451139c4e3fe028acd94695.webp

Uygulama, yasa tasarısının kabulünden sonra öncelikli olarak depremin en fazla etkilediği bölgelerden başlayacak. Bu bölgeler arasında Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya gibi iller yer alacak.

Kademeli olarak diğer deprem bölgelerine ve Türkiye genelinde genç çiftlere sunulan bu kredi fırsatının miktarı her yıl artacak.

YAŞ ŞARTI NEDİR? BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

1398050.jpg​​​​​​​

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Kredi desteğinden yararlanacakların yaş sınırı konusunda çalışmalar sürdürülüyor. Kredinin şartları arasında faizsizlik, ilk 2 yılın ödemesiz olması ve 5 yılda geri ödeme bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN