65 yaş üstü vatandaşlara müjde! Kısıtlama uygulanmayacak: Biniş ücretlerini belediye karşılıyor

65 yaş üstü vatandaşlara müjde! Kısıtlama uygulanmayacak: Biniş ücretlerini belediye karşılıyor

Uzun zamandır gündemde yer alan 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşımayı ücretsiz kullanmalarına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. 65 yaş üstü vatandaşlara müjde verildi! Kısıtlama uygulanmayacak… Biniş ücretlerini belediye karşılıyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

İlgili konu kapsamında kanunlarda yer alan maddelere göre 65 yaş üstü vatandaşlar toplu taşımalara ücretsiz biniyor. Lakin bu konuya ilişkin olarak geçtiğimiz günlerde birçok olay yaşandı. Bazı bilgiler doğrultusunda 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşımalara ücretsiz binmeyecekleri iddia edildi. Yeni bir bilgilendirme ise o belediyeden geldi. İşte açıklamalar…

ÜCRETSİZ TAŞIMA DESTEĞİ DEVAM EDİYOR

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, düzenlenen basın toplantısında 65 yaş üstü vatandaşlar için geçerli olan ücretsiz taşıma desteğinin devam edeceğini açıkladı. Öte yandan hem şehit yakınları, gaziler hem de ücretsiz taşınan diğer vatandaşları mağdur etmeme kararı aldıklarını ifade eden Gürkan, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

yeni-proje-011.jpg

"Birçok şehirde başlayan '2 gün ya da 4 gün ücretsiz binersiniz, sonra ücretinizle binersiniz' uygulaması Edirne'de olmayacak. Vatandaşlarımızın yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Edirne'de 65 yaş üstü vatandaşların binişlerinin yüzde 15'ini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yüzde 60'ını Edirne Belediyesi, yüzde 25'ini de toplu taşıma firması karşılıyor. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla araçları ücretsiz kullanmaya devam edebilirler. Tabi abartmasalar iyi olur bazen günde 18 kere binen vatandaşımıza da rastlıyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN