Çiftçiye 70 ton ücretsiz dağıtılıyor! 19 ilçede başlatıldı: Aralık bitmeden herkes yapsın

Çiftçiye 70 ton ücretsiz dağıtılıyor! 19 ilçede başlatıldı: Aralık bitmeden herkes yapsın

70 tonluk ücretsiz dağıtım bir servet kazandırıyor. Tam 19 ilçeye %50 hibe sağlanacağı belirtilirken destek için de müracaatların başladığı belirtildi. Binlerce ton hasat edilmesi beklenirken desteklerin de artarak devam edeceği bildirildi. İşte tüm detaylar…

Denizli Büyükşehir Belediyesi 2024 yılında tam 19 ilçeye %50 hibe verileceğini duyurdu. 70 ton nohut tohum desteği sağlanacağı belirtilirken müracaatların başladığı da aktarıldı. Binlerce ton nohut hasat edilmesi beklenirken desteklerin de katlanarak artacağı vurgulandı. Başvuruların İlçe Tarım Müdürlüklerine yapılacağı belirtilirken Aralık ayı sonuna kadar yapılması gerektiğinin altı çizildi.

8 DESTEK PROJESİ SAĞLANIYOR

2024 yılında Kısa bir süre kala tarım ve hayvancılık destekleri de hız kesmeden devam ediyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi yeni yılda ilk 8 destek projesi için açıklamalarda bulunurken bunlar arasında nohut tohum desteğinin olduğunu duyurdu. Müracaatların başladığını ifade edilirken 19 ilçede dağıtım yapılacağı aktarıldı.

nohut-tarim-001.jpg

Su kısıtı bulunan alanlar ile birlikte kıraç alanlarda nohut üretiminin yaygınlaştırılması amaçlanırken girdi maliyetlerinin de azaltılması hedefleniyor. Hayata geçirilen proje kapsamında yaklaşık 700 çiftçiye 7000 dekar alana dikilmek üzere %50 hibeli 70 ton nohut tohumu desteği sağlanacak. Biz de Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilecek olan nohut tohum desteği için İlçe Tarım Müdürlükleri’ne Aralık ayı sonuna kadar başvuru yapılması gerektiği aktarıldı.

nohut-hasadi.jpg

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, şehrin tarım ve hayvancılık alanında ilerlemesinin amaçlandığını belirterek desteklerin 2024 yılında artarak devam edeceğini vurguladı.

nohut-hasat.jpg

DESTEK SAĞLANDI ÇİFTÇİ DAHA ÇOK ÜRETTİ

Mart 2023'te ilk olarak nohut tohum desteğinin hayata geçirildiğini belirten Başkan Zolan, "Çiftçilerimize verdiğimiz kaliteli nohut tohumlarından çok verimli ürünler ede edildi. Çiftçimiz daha çok üretti, daha çok kazandı. Yoğun talep üzerine nohut tohumu destek projemizi bir kez daha başlatıyoruz. Çiftçilerimiz aralık ayı sonuna kadar yüzde 50 hibeli nohut tohumu destek projemiz için bağlı bulundukları ilçe tarım müdürlüklerine başvurabilecek. İnşallah önümüzdeki yıl da verimli hasatlar olur, çiftçimiz kazanmaya, mutlu olmaya devam eder. Projemizin şimdiden hayırlı bereketli olmasını diliyorum" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN