Ankara'nın bereketli topraklarında yetişiyor! Şifasını duyan hızı alamayıp günde 3 kilo yiyor… 8 yıldır doktora gitmiyor

Ankara'nın bereketli topraklarında yetişiyor! Şifasını duyan hızı alamayıp günde 3 kilo yiyor… 8 yıldır doktora gitmiyor

Ankara'nın bereketli topraklarında yetişen o meyvenin şifasını da diyecek söz yok. Kadim toplumların ilacı olan o meyveyi tüketeni hastalık teğet geçiyor. Hem üreticiler hem de tüketiciler bu meyvenin yolunu gözlüyor. İşte tüm detaylar…

Güney Asya'ya özgü bir meyve olarak hayatımıza dahil olan hünnap faydaları ile herkesi şaşkına çeviriyor. 8 yıl önce ata tohumu ile başladığı hünnap yetiştiriciliğine Ankara'nın Güdül ilçesinde devam eden Fatih Çolak, 8 yıldır doktora gitmediğini söylüyor. Günde 3 kiloya yakın hünnap tüketen Çolak, derdinin devasını bu meyvede buldu. İşte tüm detaylar…

ANKARA'NIN BEREKETLİ TOPRAKLARINDA YETİŞİYOR

Ankara’nın Güdül ilçesi Yeşilöz Mahallesi'nde şifası ile üzerine destanlar yazılan hünnap meyvesi yetiştiriciliği yapan Fatih Çolak, Çin hurması olarak bilinen bu meyvenin faydasını saymakla bitiremiyor.

hunnap-yiyor-hastane-yuzu-gormuyor.jpg

Hünnap içerisinde tek bir çekirdek bulunduğunu belirten Çolak, küçük ve yuvarlak bir yapıya sahip olan bu meyvenin faydalarını da saya saya bitiremedi. Kemikleri güçlendiren ve uykusuzluğa iyi gelen hünnap, kan dolaşımını da düzenliyor.

Çolak’ın atalarından kalan arsada 8 yıl önce başladığı hünnap yetiştiriciliği, şimdilerde geçim kaynağı oldu. 76 yaşındaki Ferhat Çolak 150'den fazla hünnap ağacı dikerek Türkiye'nin hünnap merkezi haline gelmeyi amaçladığını söyledi.

hunnapp.jpg

GÜDÜL’Ü MERKEZ YAPACAK

Hünnap meyvesinin ilçede bir gelir kaynağı olarak görüldüğünü belirten Çolak, Türkiye'nin hünnap merkezinin Güdül olacağını belirtti. Fatih Çolak, “Ankara’nın Güdül ilçesi Yeşilöz Mahallesi'nde yaklaşık 8 yıldır hünnap yetiştiriyoruz. İleri bir tarihte Güdül Türkiye’nin hünnap merkezi olacak. Böyle olması için çok uğraşıyoruz.” sözlerini dile getirdi.

2022 yılında İlçe Tarım ve Güdül Belediyesi ile birlikte 8 hünnap fidesi dağıtımı yapıldığını belirten Çolak, köylülerin fideleri diktiğini dile getirdi. Hem para kazandırıp hem de ek gelir kapısı açan bu meyvenin bakımının da çok kolay olduğuna değinen Çolak, toplamasının biraz zahmetli olduğunu vurguladı. Fatih Çolak, herkesin bu meyveyi yetiştirmesini tavsiye ettiğini söyledi.

hunnap.jpg

GÜNDE 3 KİLO YİYOR

Sindirim sistemi için oldukça faydalı bir besin olan hünnap, kan şekerini de dengeleme özelliğine sahiptir. Şeker hastalarının Hünnap tüketmesi gerektiğini belirten Çolak, yiyebildiğiniz kadar yiyin diyerek herkese tavsiye etti. Kendisini günde 2-3 kilo kadar hünnap tükettiğini belirten Çolak, dokunmaz diyerek herkesin tüketebileceğiniz aktardı. İklim değişikliği nedeniyle bu yıl rekoltenin düşük olduğuna değinen Çolak, geçtiğimiz yıl 1 ton meyve topladıklarını işaret ederek bu yılki rekoltenin 300 kilo da kaldığını söyledi. %50'den fazla bir düşüş olduğunu ifade eden Fatih Çolak, satışların iyi olduğunu söyleyerek ilçede 40.000 ağaç olduğunu vurguladı.

hunnaplar.jpg

HASTALIKLARIN DOĞAL İLACI

Her gün kilolarca hünnap tükettiğini dile getiren Fatih Çolak, sağlığını hünnaba borçlu olduğunu vurguladı. 76 yaşında olmasına rağmen 8 yıldır hiç doktora gitmediğini söyleyen Çolak, “Bu meyve tüm hastalıklara ilaçtır. Hünnap yiyenin doktora gitmesine bile gerek yoktur. Ben 76 yaşındayım, çok şükür ne doktora giderim ne ilaç kullanırım. Biz bu meyveyi kurutup hoşafını yapar içeriz. Çoğu yerde bizim yaptığımız hoşafa çay deniyor. Bu ağaç çiçeklerini mayıs ayında açar, o yüzden soğuktan etkilenen bir ağaç değildir. Eylül’ün 20’sinden Ekim’in sonuna kadar hasat edilir.” sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN