Ankara’ya ulaşımda 5 müjdeli haber! Mansur Yavaş, yine yaptı yapacağını! Herkes fılfır fıldır gezecek

Ankara’ya ulaşımda 5 müjdeli haber! Mansur Yavaş, yine yaptı yapacağını! Herkes fılfır fıldır gezecek

Ankaralılara Mansur Yavaş'tan 5 yeni müjdeli haber geldi. Başkent ulaşımı sil baştan değişiyor. Bir yerden bir yere gitmek hiç bu kadar kolay olmamıştı. İşte Ankara'nın yeni ulaşım ağı…

Ankara'da toplu taşıma kullanarak ulaşım sağlayan vatandaşların yüzünü güldürecek yeni açıklamalar peş peşe geldi. Hem trafik problemi azalırken hem de bir yerden bir yere ulaşım çok daha kolay olacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ortak çalışmaları kapsamında Başkent ulaşım projeleri netlik kazanıyor. Ankara'da yapılacak olan 5 yeni metro hattı ile birlikte bir de tramvay projesi için kollar sıvandı. İşte Ankara'nın yeni ulaşım ağı…

5 PROJE BİRDEN GELİYOR

Başkentte uzun süredir gündemde yer alan Metro ağı hakkında yeni açıklamalar herkesin yüzünü güldürdü. Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara'nın ulaşımını kolaylaştıracak yeni Metro ağlarını açıkladı. Ankara'da faaliyete geçecek olan yeni metro hatları şu şekildedir:

13 kilometrelik Kızılay- Dikmen

7.7 kilometrelik Koru - Yaşamkent/ Bağlıca,

5 kilometrelik Keçiören – Forum

7.4 kilometrelik Dikimevi – Natoyolu projesi için çalışmalara başladı.

ankara-metrosu.jpg

12 yıllık bir sürenin ardından yapımı başlanacak olan Metro inşaatları için açıklamalarda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mamak Metrosu için ön yeterlilik ihalesinin gerçekleştirildiğini açıkladı. Keçiören ve Koru uzatma proje çalışmaları kapsamında detaylar yakın bir zamanda belli olacak.

HAVAALANINA YENİ METRO HATTI GELİYOR

Ankara'nın en işlek noktaları arasında yer alan Esenboğa Havalimanı için de yeni metro projesi devreye alındı. Uzun yıllardır konuşulan proje kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Esenboğa Havalimanı Metrosu için sevindiren açıklamayı yaptı.

ankara-metro.jpg

Kuyubaşı-Esenboğa Havalimanı-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi metro hattı projesindeki son durum için açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, projenin hazır olduğunu ve yatırım programında yer aldığını belirtti. 26.2 kilometrelik bir hat olduğunun altını çizen Uraloğlu, toplam 7 istasyonun yer aldığını söyledi. Daha çok vatandaşın hizmet alabilmesi için projede bazı değişiklikler yapıldığını ifade eden Bakan Uraloğlu, "Onlar üzerinde çalışıyoruz. Bitirdiğimizde ihalesini yapacağız. Dediğim gibi ufak tefek değişiklikler yapıyoruz. Onlar bittiği zaman muhtemelen bunun ihalesini yapıp yani 2028 projeksiyonunda bunu da işletmeye açmış oluruz diye planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

PROJE TARİHİNİ AÇIKLADI

26 kilometrelik yeni hattın komple tünellerden oluşacağını belirten Bakan Uraloğlu, tünel işinde belirli noktalardan gidilebildiğinin altını çizdi. Projenin 2028'de tamamlanma ihtimali olduğunu ifade eden Bakan Uraloğlu, 2026'da da bitebileceğini vurguladı. Yeni projenin toplam maliyetinin ise 600-700 milyon dolar civarında olduğu aktarıldı.

ankara-tramvay.jpg

ULUS YENİDEN RENKLENECEK

Yeni metro projelerinin yanı sıra Ankara'nın en işlek noktalarından olan Ulus'ta yeniden renk kazanıyor. Ulus'ta yapılması planlanan tramvay projesi için Başkan Mansur Yavaş açıklamalarda bulundu. Yavaş, "Ulus stattan itibaren gezecek bir tramvay projesi hazırlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN