Araba benzin değil para içiyor! Fiyatları gören LPG taktırıyor... Türkiye'de benzinli araç kalmayacak

Araba benzin değil para içiyor! Fiyatları gören LPG taktırıyor... Türkiye'de benzinli araç kalmayacak

2023 yılında gerçekleşen seçimlerin ardından hızla yükselen akaryakıt fiyatları araç sahiplerinin gündeminde yer alıyor. Temmuz ayı ile birlikte alınan ÖTV zammı, KDV zammı ve ara zamlar ile birlikte akaryakıt fiyatlarına peş peşe zamlar geldi. Benzin fiyatlarındaki yükselişi gören sürücüler ise araçlarına LPG taktırmaya başladı. İşte tüm detaylar...

Araç sürücülerinin gündeminde yer alan benzin fiyatlarında peş peşe zamlar gelmeye devam ediyor. Seçimlerin ardından yükselen dolar kuru ve brent petrol varil fiyatındaki dalgalanmalar üzerine 40 TL'ye kadar yaklaşan benzin fiyatı sürücülere isyan ettirdi.

BENZİN FİYATLARINI GÖREN LPG TAKTIRIYOR

Neredeyse her sabah akaryakıt istasyonuna giden sürücüler zamlı tabelayla karşılaşıyor. 2023 yılının temmuz ayı itibariyle gelen ÖTV ve KDV zammı ile birlikte 6 TL birden zamlanan benzin fiyatlarına zam gelmeye devam ediyor.

Sürekli hale gelen zamlar sürücüleri harekete geçirdi. Benzin yerine para içen araçlara LPG taktırmaya başladı. Fiyatları gören sürücüler soluğu sanayide alırken, sanayicilerin de işlerinde yoğunluk görüldü. LPG dönüşümü yapan vatandaşlar benzin fiyatlarında indirim bekliyor.

lpg-w27m.webp

PİYASADA BENZİNLİ ARAÇ KALMAYACAK

Anka'da yer alan bir habere göre sanayide yaşanan LPG yoğunluğu ile birlikte 27 senedir sanayide LPG dönüşümü işini yapan İbrahim Çekil açıklamalarda bulundu. Dolar kurundaki yükselişlerin ardından fosil yakıtlarında yükselmesiyle birlikte piyasanın LPG'ye çevrildiğini ifade etti. LPG montaj işi ile uğraşan İbrahim Çekil, montajlama işinin tüm hızıyla sürdüğünü ifade etti. Yoğunluk dolayısıyla randevulu sisteme dönen Çekil, şu anda herkesin montajını yapamadıklarını ifade etti.

Açıklamaların devamında ise, "Randevusunu birkaç gün öncesinden veya bir hafta öncesinden verdiğimiz kişilerin sırasıyla montajını gerçekleştiriyoruz. Bugün de bir montajımız şu anda yapılıyor. Bundan önce bir montajımız daha vardı. O bitti onu gönderdim şu anda 2021-2022-2023 bandında çok fazla araca taktık. 2-3 yaşındaki arabalara daha fazla montajlarımız var. Lüks araçlarımızda daha fazla şu anda Toyota olsun, Egea tarz araçlarımızda olsun, şu anda çok fazla montajımız var" sözlerine yer verdi.

fotolia-87682922-subscription-monthly-m.jpg

LPG MONTAJ FİYATI

Araç sahipleri tarafından merak konusu olan LPG dönüşüm fiyatlarına da değindi. 27 yıllık usta İbrahim Çekil fiyatlar hakkında konuştu. Günümüzde 11 bin TL ile 25 bin TL arasında değiştiğini belirterek, "Aracın modeli cinsine göre değişiyor. 6 bin 500 - 7 binTL’ye taktığımız tüpler şu anda 12 - 13 bin TL oldu. İki katına çıktı. Daha da artacağa benziyor. Hiçbir fiyat yerinde durmuyor. Parçalara, tanklara, yedek parçalara her şeye zam geliyor. En küçük kullandığımız plastik kelepçesinden tutun da cıvatasına varıncaya kadar, ön kiti şamandırasına kadar her şeye A’dan Z’ye zam geliyor" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN