Asgari ücrete görülmemiş zam! 4 formül masada... En az 7 bin 400 TL...

Asgari ücrete görülmemiş zam! 4 formül masada... En az 7 bin 400 TL...

Akaryakıt fiyatlarındaki artış, market raflarında derin bir etki yaratırken, Türk vatandaşlarının en çok merak ettiği konu 2024 asgari ücreti oldu. Enflasyonun hızla yükselmesi ve yaşanan ekonomik sıkıntılar, asgari ücretin önemini bir kez daha ortaya koydu...

Her yıl Aralık ayında toplanan Asgari Ücret Tespit Komitesi, 2024 yılı için geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere çalışmalara başlayacak. Ara zam ihtimalinin de gündemde olduğu belirtiliyor.

ÜNLÜ EKONOMİSTTEN TAHMİN

Prof. Dr. Şenol Babuşçu, yaklaşan yerel seçimler göz önünde bulundurularak, iktidarın tarihin en yüksek asgari ücret zammını yapabileceğini belirtti.

Asgari ücretin belirlenmesinde enflasyon, anahtar bir faktör olarak göze çarpıyor. Geçmiş yıllardaki enflasyon verileri ve hedeflenen enflasyon oranları, yeni asgari ücretin tespitinde önemli bir rol oynayacak.

2-003.jpg

MEVCUT ASGARİ ÜCRET FORMÜLLERİ VE TAHMİNLER

Formül 1: Yıllık enflasyon eklenerek net asgari ücretin 2023 sonunda 8,506 TL'den 14,036 TL'ye çıkabileceği belirtiliyor.

Formül 2: Temmuz ayındaki ara zam ve yıllık enflasyon eklenerek net asgari ücretin 11,402 TL'den 14,937 TL'ye çıkabileceği ifade ediliyor.

Formül 3: İkinci yarıdaki enflasyonla birlikte refah payı eklenerek net asgari ücretin 11,402 TL'den 15,707 TL'ye yükselebileceği belirtiliyor.

Formül 4: Hedeflenen enflasyon oranına göre net asgari ücretin 11,402 TL'den 15,165 TL'ye çıkabileceği tahmin ediliyor.

Formül 5: Yıllık enflasyonla net asgari ücretin 11,402 TL'den 18,813 TL'ye yükselebileceği ifade ediliyor.

Eğer bu rakamlar gerçekleşirse, asgari ücrete senede bir yapılan zamların en büyüklerinden biri olmuş olacak. Şu an için en makul tahminin 7 bin 409 lira zamla 18,813 TL olduğu düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN