Bakan Soylu'nun paylaşımı tepki çekti: 'Devletin görevi yine vatandaşın sırtında'

Bakan Soylu'nun paylaşımı tepki çekti: 'Devletin görevi yine vatandaşın sırtında'

Deprem bölgesinde yükselen ve iktidarın tepkisine neden olan "Devlet nerede?" çığlıkları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun paylaşımı sonrası yinelendi. Vatandaşlara çağrı yaparak deprem bölgesi için acil ihtiyaç listesi yayınlayan Soylu'nun paylaşımı "Devletin görevini vatandaşa yüklüyorlar" yorumlarına neden oldu.

Maraş depremleri sonrası vatandaşlar temel gıda maddelerine ve temiz suya ulaşamıyor. Barınma ise hala deprem bölgeleri için büyük bir sorun. Tüm bu sorunlar iktidara eleştiri oklarını yöneltirken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabı üzerinden tepki çeken bir paylaşım yaptı. Soylu, 'vatandaşlara çağrı' notunu düştüğü tweetinde, deprem bölgesi için acil ihtiyaç listesi paylaştı.

DEVLETİN GÖREVİ YİNE VATANDAŞIN SIRTINDA

Afet bölgelerinde yükselen "Devlet nerede?" çığlıkları Soylu'nun paylaşımı sonrası tekrar gündeme geldi. Devletin sorumluluğu olan ve sağlaması gereken ihtiyaçların vatandaştan istenmesi "Devletin görevini vatandaşa yüklüyorlar" yorumlarına neden oldu. Soylu, tepki çeken paylaşımını aynı zamanda profiline de sabitledi.

Soylu'nun paylaşımı şöyle:

"Vatandaşlarımıza çağrımızdır: Deprem bölgesine yardımları ve seferberlik halini devam ettirelim.

ACİL İHTİYAÇLAR

  • Kuru Gıda Kolisi
  • Hijyen ve temizlik ürünleri
  • Kadın/Erkek/Çocuk iç çamaşırı-yazlık kıyafet
  • Kahvaltılık (sahur)
  • Kadın/Erkek/Çocuk terlik/ayakkabı"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN