Bakanlığın kararına rağmen uygulama devam ediyor: Sınıf annesi sınıf temsilcisi oldu

Bakanlığın kararına rağmen uygulama devam ediyor: Sınıf annesi sınıf temsilcisi oldu

Geçtiğimiz haftalarda MEB tarafından valiliklere yollanan yazı ile birlikte denetlenme istenen sınıf anneleri için okullarda yeni adımlar atıldı. Bu soruşturma bütününde bazı okullarda, hali hazırda mevzuatta bulunmayan sınıf anneliği kaldırılmıştı. Bazı okullar da bu uygulamadan MEB isteğine rağmen vazgeçemezken, 'sınıf annesi' ismini değiştirip sınıf temsilcisi olarak uygulamaya başlattı.

Okullarda uzun zamandır gelen bazı şikayetlerin üzerine geçtiğimiz haftalarda sınıf annelerine karşı denetleme istendi.

Milli Eğitim Bakanlığı da (MEB), hali hazırda mevzuatta olmayan sınıf annelerine karşı harekete geçerek, valiliklere yazı gönderildi. Bu durum Türkiye'nin gündemine otururken, veliler konuyla ilgili olarak ikiye bölündü. Bazı okullarda sınıf annesi uygulaması kaldırıldı bazılarındaysa, isim değiştirdi ve sınıf temsilcisi oldu.

'SINIF ANNESİ 'DIŞLANMIŞ' HİSSETTİREBİLİR'

NTV'de yer alan habere göre; uzmanlar, sınıf anneliği uygulaması bazı çocukların "dışlanmış" hissetmesine neden olabileceğini ifade ediyor.

Psikolog Hacer Yücetürk Şahin, "Annesi çalışan veya annesi herhangi bir sebeple okula sadece veli toplantılarında uğrayabilen velilerin çocuklarıyla sınıf annesi ve etrafındaki grubun çocukları arasında yalnızlık dışlanmışlık çaresizlik hissettirebilir." dedi.

81 ilin valiliklerine gönderilen yazıda bakanlık, öğretmen dışındaki kişilerin sınıfa müdahalesinin eğitim niteliğini bozduğunu vurguladı. Sınıf annesi ve benzeri adlar altındaki uygulamalara izin verilmemesi istendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN