Bakanlıktan 'kadınlara yardım' haberlerine ilişkin açıklama

Bakanlıktan 'kadınlara yardım' haberlerine ilişkin açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, internette farklı kaynaklarda yer alan “Başvuran tüm kadınlara 4 bin TL yardım” içerikli haberleri yalanladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada bu isim adı altında herhangi bir yardımın bulunmadığı belirtilirken, vatandaşlara ‘tıklanma’ amacıyla yapılan bu tip haberleri dikkate almayınız uyarısı yapıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, internet haber sitelerinde yer alan “Başvuran tüm kadınlara 4 bin TL yardım” içerikli yayın hakkında uyarıda bulundu.

'BU TİP HABERLERİ DİKKATE ALMAYINIZ'

Bakanlığın bu isim adı altında herhangi bir yardımı bulunmadığını bildirilen açıklamada, "Lütfen ‘tıklanma’ amacıyla yapılan bu tip haberleri dikkate almayınız." ifadeleri yer aldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başvuran tüm kadınlara bakanlığın 4 bin TL yardımda bulunulduğuna ilişkin iddiaları “yazılı bilgilendirme” ile yalanladı.

Bakanlığın bilgilendirmesi şu şekilde:

“‘Çalışan ya da ev hanımı başvuran tüm kadınlara 4 bin TL yardım: İlk şart var En az 1 çocuk sahibi olmak’ başlığı adı altında internet sitelerinde haberlerin dolaştığı görülmektedir. Bazı basın mensubu arkadaşlarımızın bizleri arayarak bilginin teyidini istemesi üzerine bir açıklama yapma gereği duyduk. Bakanlığımızın bu isim adı altında herhangi bir yardımı bulunmamaktadır. Lütfen ‘tıklanma’ amacıyla yapılan bu tip haberleri dikkate almayınız. Bakanlığımız ve yetkili diğer kurumların resmi sayfalarından açıklanmayan hiçbir bilgiyi teyitlemeden kullanmamanızı rica ederiz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN