Bereketli meyvenin hasadı başladı! Yurt dışından talep patlaması: Kilosu 30 TL' den almak için birbirlerini eziyorlar

Bereketli meyvenin hasadı başladı! Yurt dışından talep patlaması: Kilosu 30 TL' den almak için birbirlerini eziyorlar

Ülkemizin verimli torakları o meyveleri de şahlandırdı. Bereketli meyvenin hasadı başladı! Yurt dışından resmen talep patlaması yaşanıyor. Meyvenin kilosu 30 TL’den satılırken vatandaşlar almak için adeta birbirlerini eziyorlar. Üstelik ihraç etmek isteyenlere devlet destek de veriyor. İşte detaylar…

Türkiye’nin çoğu bölgesinde tarıma elverişli topraklar bulunuyor. Bu da tarımda kaliteli ürünlerin yetişmesini sağlıyor. Çitçiler ise kendi elleriyle ektikleri ürünleri hasat zamanı geldikten sonra alıcıya ulaştırıyor. Bu meyve de ülkemizde yetiştirilen ve oldukça bereketli olan bir meyve. Kilosu 30 TL’den satılan meyvenin hasat zamanı ise geldi.

BEREKETLİ MEYVEDE HASAT DÖNEMİ

Kış mevsiminin vazgeçilmez meyvesi olan Nar için hasat dönemi başladı. Kilis’te yaklaşık 10 bin dekarlık bir alanda yetiştirilen narlar için ekim ayıyla beraber hasat dönemine başlandı. Sabah saatlerinde tarladan narları toplamaya giden çiftçiler, topladıkları narları soğuk hava depolarında saklıyor. Kasım ayının sonuna kadar sürecek olan hasat döneminden sonrasında ise ihraç etme işlemi başlayacak.

yeni-proje-1-008.jpg

TARLADA 10 TL MARKETTE 30…

Kilis’te yetiştirilen ve Hicaz narı olarak geçen meyvenin tamamının yurt dışına ihraç edileceğini dile getiren Kilis Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Güven Özdemir, ‘‘Bahçe kenarlarında dikimi yapılan narlar 2006 yılında devletimizin verdiği destek ile 10 bin dekar alana çıktı. Üretilen tüm narlar ihracata gidiyor. Nar, dekarda 4 ton beklentimiz var. Narın tarladaki kilosu 10 TL iken marketlerde 30 TL ye kadar alıcı buluyor’’ dedi.

yeni-proje-2-005.jpg

DEVLET DESTEĞİ DE VERİLİYOR

Nar üreticiliği yapan Mehmet Sakar, 2006 senesinde devlet desteği ile narlarının tamamını ihraç ettiğini ifade etti. Sakar, "Diktiğim narların bu sene yine hasadına başladık. Her sene 150-160 ton ürün elde ediyoruz. Narların kesimlerini yaptıktan sonra soğuk hava depolarına götürüyoruz ve yılsonunda ihracat için ürünlerin tamamını yurt dışına yolluyoruz’’ diye konuştu.

yeni-proje-3-004.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN