Bilim adamları açıkladı: Bu kan grubuna sahip olanlar daha zeki çıktı: Kafaları zehir gibi takır takır çalışıyor

Bilim adamları açıkladı: Bu kan grubuna sahip olanlar daha zeki çıktı: Kafaları zehir gibi takır takır çalışıyor

Japon bilim insanlarının yaptığı araştırma sonucu kan grubunun kişilik özelliklerinde etkili olduğu ortaya çıktı. Bu kapsamda en zeki kan grubu da ortaya çıktı. İşte, en zeki kan grubu…

Japonya Ketsueki-gata teorisi, kan grubunun kişilik özelliklerinde belirleyici olduğunu iddia ediyor. Bu iddiaya göre, tüm kan gruplarının kendine özgü olumlu ve olumsuz özellikleri bulunuyor. Kan grubuna göre hastalıklara yakalanma riski de tıpta önemli bir araştırma konusu. Kan grubu 0 olanların, bazı hastalıklara karşı direncinin yüksek olduğu bilinirken, A, B ve AB kan gruplarının ise bazı hastalıklara yakalanma riskinin yüksek olduğu tespit edilmiştir.

Bu konuyla ilgili makale yazan Japon profesör Tokeji Furukawa’nın sayesinde kan grubu özelliklerinin popülaritesi de arttı. Ona göre kişiliğin özellikleri vücudun safra, kan ve balgam gibi sıvıları ile alakalı. Frukawa için kan grupları kişilerin özelliklerini etkiliyor.

A KAN GRUBUNUN ÖZELLİKLERİ

A kan grubundan olanlar; yaratıcılık, zekilik ve işbirliği konusunda oldukça ön planda. Onların olumsuz sayılacak özellikleri ise inatçılık ve gerginliktir.

en-zeki-kan-grubu-hangisi-1.jpg

0 KAN GRUBUNUN ÖZELLİKLERİ

0 kan grubuna sahip olanlar; güven, kararlılık, dayanıklılık ve sezgi özellikleriyle dikkat çekiyor. Fakat bu kişiler bencil ve dengesiz de olabiliyor. Özellikle de A grubundaki kişilere karşı bencil davrandıkları gözlemlenmiştir.

AB KAN GRUBUNUN ÖZELLİKLERİ

Bu kan grubundan olanlar akılcılık ev uyum yeteneğiyle öne çıkarken, en zayıf yönleri de kararsızlık, eleştirellik ve unutkanlıktır.

en-zeki-kan-grubu-hangisi-2.jpg

B KAN GRUBUNUN ÖZELLİKLERİ

B grubu kana sahip olanlar; güçlü, tutkulu, empatik ve kararlı olurlar. Fakat bencillik ve düzensiz davranışlar da onların bütünüdür. Bu kan grubundaki kişilerin A kan grubundakilerle çatıştığı gözlemlenmiştir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN