Bu liste Türkleri kızdırdı! Yılların lezzeti Yunan lezzeti oldu! En iyisi bizde yapılıyor onlar her şeyi sahipleniyor

Bu liste Türkleri kızdırdı! Yılların lezzeti Yunan lezzeti oldu! En iyisi bizde yapılıyor onlar her şeyi sahipleniyor

2023 yılının en iyi 100 yemeğini listeleyen TasteAtlas, yıllardır Türkiye'nin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan o yemeğin Yunan lezzeti kabul etti. Listede o ismi gören Türkler ise küplere bindi. İşte Yunanlılara yazılan Türkiye'nin vazgeçilmez lezzeti…

barındırıyor. Ancak içlerinden öyle bir tanesi var ki yıllardır sokak başlarından eksik olmuyor. 2023 yılının en iyi 10 yemeğini listeleyen TasteAtlas, listede 8 Türk yemeğine yer verdi. ‘Kokoretsi' ismi ile listeye giren o lezzet Türklerin çok yakından bildiği kokoreç oldu. Fakat bu lezzetin yanında Türkiye değil de Yunanistan yazdığını görenler ise şaşkına döndü.

8 TÜRK YEMEĞİ BULUNUYOR

Her yıl dünyanın en iyi yemeklerini listeleyen TasteAtlas, 2023 yılında geleneği bozmadı. Dünyanın en iyi 100 yemeği açıklanırken Türkiye'den 8 adet yemek listedeki yerini aldı. Türkiye'nin yıllardır vazgeçilmez sokak lezzetleri arasında yer alan Kokoreç ise Yunan lezzeti kabul edildi. Açıklanan liste ile birlikte tartışmalar alev alırken kokoreçin Yunan yemeği mi yoksa Türk yemeği mi olduğu tartışılıyor. Listede 79 sırada 'Kokoretsi' ismi ile yer alan o lezzet ise Türklerin tadını kaçırdı.

kokorec.jpg

İKİ LEZZET BİRBİRİNDEN ÇOK FARKLI

Yunanistan'da Kokoretsi olarak tanımlanan lezzet Haziran ayında sakatattan yapılan yemekler listesinde ilk sıraya yerleşti. Türkiye'nin Sokak lezzeti Kokoreç ise listenin 4 sırasında yer aldı. Yunan basınında yer alan haber doğrultusunda Türklerin Kokoreç yapımında yalnızca bağırsak kullandığı belirtilirken Yunanlıların bağırsağı ciğer, böbrek, ekmek ve baharatlarla doldurduğu ifadeleri yer aldı.

kokorec-turk-degil-mi.jpg

HANGİ TÜRK YEMEKLERİ LİSTEDE YER ALIYOR?

TasteAtlas tarafından yapılan liste doğrultusunda Türkiye'den yer alan lezzet ve sıralamaları şu şekildedir:

20-Cağ Kebabı,

37-İskender Kebabı,

38-Mantı,

60-Döner Kebap,

70-Adana Kebap,

72-Mercimek Çorbası,

77-Hünkar Beğendi,

89-Tombik Döner

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN