Bu yöntemle seçilen karpuzlar şekerpare çıkıyor! Karpuz seçerken dikkat edilmesi gerekenler...

Bu yöntemle seçilen karpuzlar şekerpare çıkıyor! Karpuz seçerken dikkat edilmesi gerekenler...

Yaz mevsimlerinin vazgeçilmezi olan karpuz meyvesi milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyor. Karpuz seçmekte zorlanan vatandaşlar ise, iyi bir karpuzun nasıl seçileceğini araştırmaya devam ediyor. Yaz aylarında sık sık tüketilen karpuzu iyi seçmek için uygulamanız gereken yöntemler haberimizde yer alıyor. İşte şekerpare karpuz seçmenin yollaru şu şekilde...

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alan karpuz meyvesi manavlar ve marketlerden kapış kapış alınıyor. Mevsiminde sulu ve tatlı karpuz için kendine has yöntemleri olan vatandaşlar karpuzun iyisini seçmek için yeni yöntemler arıyor.

Karpuz severler tarafından en istenmeyen durumlardan birisi de eve götürdüğün karpuz içinin kötü çıkmasıdır. Ağzının tadını bozmak istemeyen vatandaşlar karpuz seçmek için gerekli olan yöntemleri iyi bilir. Karpuz seçerken yapılması gereken püf noktalar ise haberimizin devamında yer alıyor. İşte tatlı ve sulu karpuz seçmenin yolları...

frerruqxwaabogu.jpg

KARPUZUN BOYUTU

Karpuzun sulu ve tatlı çıkması için en dikkat etmeniz gereken noktalardan birisi de karpuzun boyutudur. Birkaç kere deneme yapmanız halinde boyutuna göre tatlı ve sulu karpuz seçmek kolay bir hal alabilir. Karpuzun boyutu ne küçük olmalıdır ne de büyük olmalıdır. Karpuzu büyüklüğüne göre seçmek sizi mağdur edebilir. Karpuzu orta boyda seçmeye özen göstermeniz öneriliyor.

KABUĞUNUN RENGİ

Karpuz seçimlerinde kabuğun rengine dikkat etmeniz gerekir. Kabukta yer alan sarı lekeler ve kısımlar karpuz seçimi için oldukça önemlidir. Bu yöntem sayesinde karpuzun lezzetli ve sulu olma ihtimali büyük oranda artar. Renk olarak karpuzun mat olması, daha olgun tatlı ve sulu olmasını işaret eder. Bu nedenle mat renkli karpuzları seçebilirsiniz.

2502119-1200x627.jpg

SAPLARINA DİKKAT

Tatlı ve sulu olmasını beklediğimiz karpuzlar genellikle düzenli gözüken karpuzlardır. Fakat aslında tam tersi denebilir. Düzenli karpuz yerine üzerinde sarı lekeleri ve tam yuvarlak olmaması gerekir. Karpuzun sap noktasını kontrol ederek kuru olmasına da dikkat etmeniz öneriliyor.

Karpuzun sap noktasındaki sarılık ve kuruluk, karpuzun olgun olduğunun göstergesidir. Karpuz seçiminde en çok dikkat etmeniz gereken noklardan birisi de oval olmasıdır. Yuvarlak olan yerine daha oval olanı seçmeniz önerilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN