Bugün resmen başladı! EYT'liler de o parayı alacak... Emekli zammında detaylar belli oldu

Bugün resmen başladı! EYT'liler de o parayı alacak... Emekli zammında detaylar belli oldu

Emekli vatandaşların maaşına yapılacak zam oranı güncellendi. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisine yapılacak zam oranı Meclis'ten geçerek yüzde 25 olarak belirlendi. Bugün itibariyle Resmi Gazete'de yayımlanan zam oranları yürürlüğe girdi. Memur ve emeklilerin maaşları güncellendi. Peki EYT'liler ne kadar alacak? İşte tüm detaylar...

EMEKLİ ZAMMI RESMİ GAZETE'DE

Emeklilerin gündeminde yer alan zam konusu bugün itibariyle güncellendi. Temmuz ayı ile birlikte gelen zamların arasında en düşük memur maaşı 22 bin TL'ye yükselirken, SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisinin maaşlarına yılın ikinci yarısında yüzde 25 zam yapıldı.

Zam oranı güncellenen emekli maaşları bugün itibariyle Resmi Gazete'de paylaşılarak yürürlüğe girdi. Sabah tarafından ele alınan habere göre güncel emekli ve memur maaşları bugün itibariyle geçerli sayılacak.

Memur maaşlarına yapılan 8.077 TL'lik zammın bugün itibariyle Meclis Genel Kurulu'nda yasalaşarak yürürlüğe girdi. Zammın 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe girmesinden dolayı aradaki 14 günlük fark hesaplara yatırılacak.

emekli-1-800x450-1.jpg

KÖK MAAŞA GÖRE ZAM

2023 yılından itibaren yükselen enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında en düşük emekli maaşına zam gelmişti. Zam sonrası 7 bin 500 TL'ye yükselen en düşük emekli maaşı yılbaşına kadar zamlanmaması bekleniyor. Emekli maaşlarında yapılan yüzde 25 zammın kök aylıklarda uygulanacağı açıklandı.

Emekli maaşları 5.000 TL ve altında olan emeklilere ise temmuz ayından itibaren 7 bin 500 TL maaş ödenecek. Günümüzde 5 bin TL maaş alan bir emekli yüzde 25 zam ile 6 bin 250 TL'ye yükselen maaşı otomatik olarak 7 bin 500 TL'ye tamamlanacak. Taban maaşı 7 bin TL olan emekli ise yüzde 25 zam sonrasında 8 bin 750 TL maaş alacak.

vakifbank-aralik-ayi-promosyon-odemeleri-guncellendi-iste-emekliye-odenecek-promosyon-tutarlari-1042.jpg

EYT AYRIMI YAPILMAYACAK

Emekli aylığında yapılan zam sonrasında EYT'liler araştırmaya başladı. Nisan itibariyle emeklilk hakkı kazanan EYT'liler için 4A, 4B ve 4C ayrımı yapılmadığı biliniyor. Paylaşılan yüzde 25'lik zam oranından EYT'liler de dahil olmak üzere tüm emeklilerin faydalanacağı bilgisi paylaşıldı.

Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılan zam ve refah payından EYT'li emekliler de faydalanacak. EYT'li birisinin 7 bin 550 TL olan maaşı zam sonrasında 9 bin 437 TL'ye yükselecek. EYT'li ayrımının yapılmayacağı gündemde yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN