Devre mülk dolandırıcıları, iki kız kardeşin 134 bin lirasını alıp kayıplara karıştı

Devre mülk dolandırıcıları, iki kız kardeşin 134 bin lirasını alıp kayıplara karıştı

Bursa'da yaşayan 20'li yaşlardaki dört dolandırıcı, daha önce çalıştıkları gayrimenkul firmasından bilgilerine ulaştıkları iki kız kardeşleri, devre mülklerini satma bahanesiyle 134 bin lira dolandırdı.

Yalova'daki devre mülk termal otellerde hak sahibi olan müşterilerin bilgilerini alan ve daha önce devre mülk satışı yapan gayrimenkul firmalarında çalışıp istifa eden M.A., U.A., H.Ş. ile Ö.O. isimli şüpheliler, listeden isimlerine ulaştıkları R.Ç. ve A.Ç. isimli kardeşleri telefonla aradı. Şüpheliler, kardeşlerin Yalova'daki devre mülklerini almak istediklerini belirterek, kendileriyle Bursa Mudanya'da buluştu.

134 BİN LİRA KREDİ ÇEKTİRDİLER

Satış için ikna ettikleri kardeşlere, işlemi masrafı adı altında bankadan 134 bin lira kredi çektirerek alan şüpheliler, bir daha ortada gözükmedi.

Noter işlemleri için telefonla aradıkları şüphelilere ulaşamayan kardeşler, dolandırıldıklarını anlayınca polise başvurdu.

Şikayet üzerine soruşturma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelilere kiraladıkları araç üzerinden ulaştı.

Osmangazi ilçesi Çekirge Mahallesinde kaldıkları otelde yakalanan M.A. U.A. H.Ş. ile Ö.O. emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN