Ehliyeti olanlar kaçırmasın! Lise mezunu kadın ve erkek personel alımı yapılacak! KPSS 60 puan şartı isteniyor

Ehliyeti olanlar kaçırmasın! Lise mezunu kadın ve erkek personel alımı yapılacak! KPSS 60 puan şartı isteniyor

Kamu kurumları Haziran ayı kapsamında yeni ilanlarını yayınlamaya devam ediyor. B sınıfı ehliyet sahiplerine ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Kadın ve erkek personel ayrımı yapılmaksızın ehliyet sahiplerinin ilana başvuruda bulunabileceği aktarıldı. İşte kamu personeli başvuru detayları…

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yayınlanan yeni ilanlar kapsamında Çorum İskilip Belediye Başkanlığı'na kadın ve erkek devlet memuru alımı yapılacağı belirtildi. En az lise mezunu personel alımı yapılacağı belirtirken adaylardan KPSS 60 puan şartının istendiği belirtildi. Personel alımları kapsamında adaylardan istenen başvuru şartları merak ediliyor. İşte kamu personeli başvuru detayları…

İSKİLİP BELEDİYESİ'NDE PERSONEL ALIMI YAPILACAK

İŞKUR üzerinden yapılacak alımlar kapsamında adaylardan başvuru şartlarını sağlanması isteniyor. KPSS 60 puan şartının yanı sıra adaylardan istenen farklı şartlarda bulunmaktadır. Durum İskilip Belediyesi tarafından yayınlanan ilanda yer alan ifadeler şu şekildedir:

corum-iskilip-belediye.jpg

“Çorum ili İskilip Belediye Başkanlığı bünyesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak istihdam edilmek üzere; “Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği” hükümlerine göre aşağıda unvanı, sınıfı, derecesi, adedi, nitelikleri, KPSS puan türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak kaydıyla, belirtilen boş kadrolara açıktan atama yoluyla memur alınacaktır”


BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Çorum İskilip Belediyesi bünyesinde yapılacak personel alımları kapsamında başvuruların 17 Temmuz 2023 tarihinde başlayacağı belirtildi. Adayların 3 gün içerisinde başvuru yapması gerektiği belirtirken son başvuru tarihinin 19 Temmuz olduğu aktarıldı.
iskur-personel-alimi.jpg

PERSONEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Yayınlanan ilan doğrultusunda memur kadrosuna başvuruda bulunacak adayların 657 sayılı devlet memurları kanunu 40. maddesi ile 48. maddesinin A fıkrasında belirtilen şartları sağlaması gerektiği belirtildi. Başvuruları kapsamında adaylardan istenen genel başvuru şartları şu şekildedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
  • Kamu haklarından mahrum olmaması,
  • Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmaması,
  • Erkek adayların askerlikle ilişiğinin bulunmaması ya da askerlik görevini tamamlamış olması,
  • Adayların görevini yapmasına engel olabilecek devamlı bir hastalığının bulunmaması,
  • Akıl hastalığı veya bedensel engelinin bulunmaması,
  • İlan edilen kadro kapsamında aranan diğer başvuru şartlarını sağlaması,

personel-3.jpg


ADAYLARDAN İSTENEN ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Yapılan açıklamalar kapsamında adaylardan istenen özel başvuru şartları şu şekildedir:

  • Adayların mezun oldukları okul itibari ile öğrenim şartını taşıması ve 2022 yılı KPSS sınavına katılmış olması ve istenilen asgari puan türüne sahip olması,
  • Daha önce çalıştığı kurum ve kuruluşlardan disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmamış olması,
  • 13.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen tablonun nitelik kısmında belirtilen en az (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olması şartları isteniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN