Ekmeği o fiyattan satan fırıncı yandı! Bakanlık ceza yağdırdı

Ekmeği o fiyattan satan fırıncı yandı! Bakanlık ceza yağdırdı

İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul’da belirlenen fiyatın üzerinde ekmek satışı yapan 822 fırının tespit edildiğini duyurdu. Bu fırınlarla ilgili tutanaklar tutuldu ve cezalandırılmaları için Ticaret Bakanlığı’na bildirildi. Vali Davut Gül’den açıklama geldi.

Türk halkı, fahiş fiyatlar ve stokçulardan büyük sıkıntı çekiyor. Koronavirüs salgını, savaşlar, kur dalgalanmaları ve küresel piyasa hareketleri, bazı satıcılar tarafından fırsat olarak kullanılıyor ve halkın mağduriyetine neden oluyor.

822 FIRINA CEZA YAĞDI

Ticaret Bakanlığı, bu durumu incelemekte ve halkı sömüren firmalara karşı önlem almaya devam ediyor. İstanbul Valiliği de bu kapsamda bir çalışma yapmış ve ekmek fiyatlarını yükselterek haksız kazanç elde etmeye çalışan 822 fırını tespit etti..

Bu fırınlarla ilgili tutanaklar hazırlanmış ve Ticaret Bakanlığı’na iletildi. Vali Gül, kuralsızlığın kural olarak kabul edilmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

VALİ GÜL SOSYAL MEDYA HESABINDAN ŞU AÇIKLAMAYI YAPTI

“İstanbul'da ekmek fiyat tarifesine uymayarak fahiş fiyatla satış yapan 822 ekmek fırınıyla ilgili tutanak tutularak cezalandırılmaları için Ticaret Bakanlığımıza gönderilmiştir.

Kuralsızlığın kural olarak dayatılmasına asla müsaade etmeyeceğiz…”

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından alınan son karara göre, 200 gram ekmeğin fiyatı 8 lira olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN