Emeklilerin cebi biraz da olsa rahatlayacak! Artık tüm emekliler o hizmetten ücretsiz olarak faydalanacak: 81 ilde başlıyor

Emeklilerin cebi biraz da olsa rahatlayacak! Artık tüm emekliler o hizmetten ücretsiz olarak faydalanacak: 81 ilde başlıyor

Emeklileri sevindirecek haber geldi. SGK, emeklileri sevince boğacak yeni bir adım atarak, sağlık hizmetlerini 81 ilde ücretsiz yaptı. İşte, emeklilere ücretsiz sağlık hizmetinin detayları...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), tarafından başlatılan yeni kampanya emeklilerin yüzünü güldürdü. Söz konusu kampanya ile emekliler bundan sonra sağlık hizmetlerini ücretsiz olarak alabilecek. Emeklilerin bütün tedavi masrafları SGK tarafından karşılanacak...

O HİZMETTEN ÜCRETSİZ OLARAK FAYDALANACAKLAR

SGK tarafından başlatılan bu yeni kampanya kapsamında tüm sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabilecek olan emeklilerin bu hakkı kaplıca tedavilerinde de geçerli olacak. Bu kapsamda SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı'ndan emekli olanların kaplıca tedavileri artık devlet tarafından karşılanacak.

SGK'nın başlattığı bu ücretsiz sağlık hizmeti kampanyası, emekli vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı hedeflediği gibi, sağlık hizmetlerindeki mali yüklerini de azaltacak.

emekli-1.jpg

ÜCRETSİZ KAPLICA TEDAVİ ŞARTLARI NELERDİR?

Bu haktan faydalanmak isteyenlerin:

- Sağlık raporu alması ve raporun düzenlendiği gün itibari ile 5 iş günü içinde kaplıca tesisine başvuruda bulunması,

- Raporun geçerlilik süresi aşıldığında, 6 ay içerisinde sevk belgesi alması gerekiyor.

Tedavi için belirlenmiş olan seans sınırı 30'dur. Başvuru yapan kişiler tedavisi başlamadan önce 15 gün içerisinde gerekli şartları yerine getirmelidir.

Tedaviye 5 iş gününden fazla ara verildiği zaman, SGK'nın masrafları karşılaması için tekrardan rapor düzenlenmesi gerekiyor.

SGK'nın sağlık hizmetlerini genişlettiği bu yenilik kaplıca tedavisi, romatizmal hastalıklar ve solunum sistemi hastalıklarına kadar birçok hastalığı kapsamaktadır. Her hastaya en fazla 21 günlük ödeme yapacak olan SGK, kaplıca tedavisiyle emeklilerin tedavisine destek olacak.

Kampanyadan faydalanmak isteyenler, Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izni verilen kaplıca tesislerine başvuruda bulunabilir. Detaylı bilgiye "kaplica.sgk.gov.tr" adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN