Ev hanımlarının emeklilik derdi sona eriyor! Artık onlara da emeklilik fırsatı sunuluyor… Emeklilik detayları belli oldu

Ev hanımlarının emeklilik derdi sona eriyor! Artık onlara da emeklilik fırsatı sunuluyor… Emeklilik detayları belli oldu

Milyonlarca ev hanımının ortak dertlerinden biri de emekli olamamaktı. Lakin artık bu derde son veriliyor. Ev hanımlarının emeklilik derdi sona eriyor! Artık onlara da emekli olma fırsatı verilecek. Üstelik konuya ilişkin detaylar da belli oldu.

Milyonlarca ev hanımı ekonomik güvenceleri olması için emekli olmak istiyor. Lakin bunun için düzenli sigorta yatırmaları gerekiyor ama bu durum ise o kadar kolay değil. Sigorta yatıramayan ev hanımları ise ne yazık ki emekli olamıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise ev hanımlarının emekli olabilmesi için yeni bir çalışma başlattı. Bu çalışma sayesinde artık ev hanımları da emekli olabilecek. İşte konuya ilişkin detaylar…

EV HANIMLARINA EMEKLİ OLMA FIRSATI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ev hanımları da emekli olabilsin diye yeni bir çalışma başlattı. Bu çalışma kapsamında yerine getirilen şartlar ile ev hanımları da emekli olma fırsatına erişecek.

yeni-proje-3-001.jpg

Ev hanımları isteğe bağlı sigortalılık kapsamında emekli olabilecek. Bu kapsamda sigortasını yatıran ev hanımlarına üçte bir oranında prim desteği verilecek. En düşük tutardan isteğe bağlı olarak sigorta yaptıran ev hanımlarına 4 bin 292 liralık prim ödemesinin 1430 lirasını devlet karşılayacak.

yeni-proje-002.jpg

EMEKLİLİK YAŞI ESNETİLECEK

Öte yandan emeklilik yaşı kadınlar için esnetilecek. Bu kapsamda çocuk sayısı, engelli çocuğunun olması gibi faktörler kapsamında kadınların emeklilik yaşında değişiklik yaşanacak. Öte yandan isteğe bağlı sigorta yaptıran ev hanımları, aynı zamanda kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler için sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN