Evinizde bu çikolatadan varsa hemen atın! İsveç'ten Türkiye'ye gelen çikolatalara toplatma kararı: İçindekiler şok etti

Evinizde bu çikolatadan varsa hemen atın! İsveç'ten Türkiye'ye gelen çikolatalara toplatma kararı: İçindekiler şok etti

Çikolata sevdalıları bu haberi duyunca yıkılacak! Evinizde bu çikolatadan varsa hemen atın! Şirket tarafından açıklama yapıldı! İsveç'ten Türkiye'ye gelen çikolatalara toplatma kararı duyuruldu! İçindekiler şok etti...

Kent Gıda Maddeleri Sanayii ve Ticaret A.Ş., Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamayla, İsviçre menşeli Toblerone sütlü 100 gram ürününde yaşanan münferit bir olay sonucunda, yabancı plastik madde bulaşımı tespit edildiğini ve bu sebeple geri çağırma kararı alındığını duyurdu.

SATIN ALINAN ÜRÜNLERİN İADE EDİLMESİ İSTENDİ

Toblerone drops iconic design due to rules on 'Swissness' | AP News

Şirket, tüketicilerin güvenliği ve ürün kalitesini en üst öncelik olarak belirlediklerini ifade ederek, OOY4033553 lot numaralı Toblerone sütlü 100 gram ürününde gerçekleşen bulaşmanın kaynağının belirlendiğini ve tekrar oluşmasını engelleyecek düzeltici önlemlerin hemen alındığını vurguladı. Geri çağırma kararının, sadece belirtilen lot numarasındaki Toblerone sütlü 100 gram ürünü kapsadığı belirtilirken, diğer Toblerone ürünlerini etkilemediği vurgulandı. Açıklamada, söz konusu lot numarasından satın alınan ürünü tüketmiş olan tüketicilerden, ürünü kullanmamaları ve iade etmeleri istendi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Mondelēz International tarafından İsviçre’de üretilen ve Kent Gıda Maddeleri Sanayii ve Ticaret A.Ş. tarafından ithal edilerek Türkiye’de satışa sunulan, aşağıda detaylı lot bilgisi yer alan Toblerone Sütlü 100 gr. ürünümüz için tedbir amaçlı geri çağırma kararı alınmıştır.
Kent Gıda Maddeleri Sanayii ve Ticaret A.Ş. olarak tüketicilerimizin güvenliği ve ürünlerimizin kalitesi en büyük önceliğimizdir. Birkaç tüketicimizden gelen şikâyet doğrultusunda İsviçre’de bulunan üretim tesisi ile temas ederek inceleme ve kalite araştırması yapılması talep edilmiştir. Yapılan inceleme ve kalite araştırması sonucunda aşağıda bilgileri bulunan OOY4033553 lot numaralı Toblerone Sütlü 100 gr. ürünümüzde yabancı plastik madde bulaşına yol açan münferit bir olay yaşandığı bilgisi teyit edilmiştir. Bulaşın kaynağının belirlendiğini ve tekrar oluşmasını önleyecek düzeltici önlemlerin derhal alındığı belirtmek isteriz.

Tek bir ürün bazında yapılan bu geri çağırmanın diğer Mondelēz International veya Toblerone ürünlerini etkilemediğini önemle ifade ederiz.

Halihazırda tüm müşterilerimizden ve bayilerimizden söz konusu lot bilgili ürünleri geri çağırdığımızı, imha etmek üzere topladığımızı, ilgili kamu kurumları ile iletişime geçtiğimizi bildiririz. Bu doğrultuda bu ürünü satın alan tüketicilerden, ürünü tüketmemelerini; iade ve telafi etmek üzere 0850 210 46 66 no’lu telefon hattı veya [email protected] adresinden Mondelēz International Türkiye’nin tüketici hizmetleri ekibiyle iletişime geçmelerini rica ediyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN