Fırsatçı ev sahipleri ve emlakçılar kıskaca alındı! Hükümetten yeni karar: 1 Kasım’da yürürlükte

Fırsatçı ev sahipleri ve emlakçılar kıskaca alındı! Hükümetten yeni karar: 1 Kasım’da yürürlükte

Emlak sektöründeki aşırı fiyat artışları için hükümet resmen düğmeye bastı. Fırsatçıların önüne geçmek için yeni önlemler alınmaya devam ediyor. 1 Kasım itibarıyla ile emlak satışlarında yeni dönem başlıyor. e-Devlet üzerinden kimlik doğrulaması şartı getirilecek. Ev sahipleri ve emlakçılar yakın kıskaça alınıyor

Emlak satışlarında kimlik doğrulaması zorunluluğu getiriliyor. Artık olmayan konut ilanlarıyla fahiş fiyatlarla piyasa manipülasyonu yapılamayacak. İlanı veren kişinin gerçekten o mülkün sahibi olup olmadığı e-Devlet üzerinden kontrol edilecek. Aynı şekilde, yakını olarak ilanı verenler de e-Devlet üzerinden doğrulanabilecek.

Kimlik doğrulamasıyla birlikte sahte ilanlar, e-Devlet sistemi üzerinden tek tek tespit edilerek kaldırılacak.

img-6347-001.jpeg

Gayrimenkul uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, “e-Devlet sistemiyle birlikte gayrimenkul piyasasındaki sahte ilanlara tamamen son verilecek. T.C. numarası ve tapu kayıtlarıyla kontrol mekanizması devreye girecek. Bu sayede sahte ilanların önüne geçilecek. Ceza yaptırımlarıyla birlikte emlak sektörünün canlanması bekleniyor. e-Devlet sistemiyle haklarınız korunacak ve başkasının adına ilan verilmesi engellenecek” şeklinde konuştu.

Ticaret Bakanlığı da sıkı bir denetim mekanizması kurarak fahiş fiyat artışı yapan ve piyasayı manipüle edenlere cezalar kesiyor. Son bir ayda, fahiş fiyat artışı yapanlara cezalar verildiği belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN