Güvenlik uzmanlarından uyarı! Telefonlarınızdaki bu uygulamaları hemen kaldırın: Kartınızdaki parayı boşaltıyor...

Güvenlik uzmanlarından uyarı! Telefonlarınızdaki bu uygulamaları hemen kaldırın: Kartınızdaki parayı boşaltıyor...

Akıllı cep telefonlarınızda yer alan bu uygulamalar hakkında güvenlik uzmanları tarafından uyarılar geliyor. Google Play Store'da yer alan bu uygulamalar kartınızdaki paranızı boşaltabiliyor. Oldukça yüksek olan indirme sayısı ile riskin büyük olduğu belirtiliyor. Peki hangi uygulamalar kartta yer alan paraları çalıyor? İşte tüm detaylar...

AUTOLCYCOS YAZILIMLI UYGULAMALAR

Güvenlik uzmanları tarafından yapılan duyuru ile birlikte akıllı cep telefonu kullanıcılarına uyarılar yapıldı. Özellikle Android işletim sisteminin yer aldığı akıllı telefonlarda bulunan uygulamaları tespit ederek duyurdu. Android cihazlarda yer alan Google Play Store'da, 8 adet zararlı uygulama tespit etti.

Bu uygulamalarda ise Autolycos isimli kötü yazılım olduğunu belirterek kullanıcılarını maddi zarara uğrattığını paylaştı. Bu uygulamaları akıllı cep telefonlarına indiren kişileri para hizmetlere üye ettirmeye başladığı vurgulandı.

2021 yılı ile birlikte bulunan Autolycos Google tarafından incelenmesi üzerine zararlı olarak tespit edilmesi 6 ay kadar sürmüştü. Süre zarfında belirtilen 8 uygulama 3 milyondan daha fazla indirildi.

btekipuygulamalar680.jpg

PARANIZI BOŞALTAN 8 UYGULAMA

Güvenlik uzmanları tarafından yapılan açıklamalara göre bu uygulamalar kartınızdaki para göz dikiyor. Belirtilen 8 para çalan uygulama kısa bir süre önce paylaşıldı. Telefonunuzu ve kartınızda bulunan paranızı korumanız için bu uygulamaların telefonlarınızdan kaldırılması tavsiye ediliyor. Aşağıda yer alan 8 uygulamadan herhangi biri telefonunuzda bulunuyorsa hemen kaldırma işlemlerini başlatın. İşte kartlarınızı boşaltan 8 uygulama...

ewizxhd6kkc2pr8egi5qfw.webp

ZARARLI YAZILIM BULUNAN UYGULAMALAR

  • Razer Keyboard & Theme — 10,000+ indirme
  • Vlog Star Video Editor — 1,000,000+ indirme
  • Funny Camera — 500,000+ indirme
  • Coco Camera — 1,000+ indirme
  • Creative 3D Launcher — 1,000,000+ indirme
  • GIF Keyboard — 100,000+ indirme
  • Freeglow Camera — 5,000+ indirme
  • Wow Camera — 100,00+ indirme

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN