İlk maaşı bekleyen EYT'liye soğuk duş! Kötü haber tez yayıldı: Maaşlar da emeklilik de o tarihe kaldı!

İlk maaşı bekleyen EYT'liye soğuk duş! Kötü haber tez yayıldı: Maaşlar da emeklilik de o tarihe kaldı!

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan EYT açıklaması geldi. EYT bekleyen vatandaşlara kötü haber geldi. Kahramanmaraş depremi ile birlikte 7 Şubat tarihinde TBMM Genel Kurulu'na gelmesi beklenen EYT yasa tasarısı 21 Şubat'a ertelenmişti. Kısa bir süre önce AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın açıklaması ile EYT görüşmelerinin mart ayına sarkacağı kesin bir hal aldı. Açıklama yapan Özgür Erdursun ise EYT bekleyenlere kötü haberi verdi. İşte tüm detaylar...

Özgür Erdursun'ndan EYT Bekleyenlere Kötü Haber Geldi!

EYT'ye ilişkin soruları cevaplayan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'a "EYT emeklisi ilk maaş ne zaman yatacak?" şeklindeki soruya cevap verdi. Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketi nedeniyle 7 Şubat 2023 tarihinde TBMM Genel Kurulu'na gelmesi beklenilen EYT yasası 21 Şubat'a ertelendiği biliniyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından yapılan açıklamaya göre EYT görüşmelerinin mart ayına erteleneceği kesinleşti. Yapılan erteleme ile birlikte Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun EYT bekleyenlere kötü haberi verdi.

Şubat ayında hızlı bir şekilde Genel Kurul ile birlikte yasalaşması beklenilen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi nedeniyle ertelendi. 7 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşmesi planlanan tasarı AK Partili Mustafa Elitaş'ın açıklaması ile birlikte mart ayına ertelendi.

ozgur-erdursun-4-1-zdxv.jpg

EYT Yeniden Ertelendi!

EYT'nin ertelenmesi üzerine Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan kötü haber geldi. Daha öncesinde yapmış olduğu tahmin ile birlikte ilk emekli maaşının mart ayına denk gelebileceğini belirtmişti. Özgür Erdursun, Meclis'te yapılan çalışmanın mart ayına ertelenmesi ile birlikte sosyal medya hesabı üzerinden kötü haberi verdi.

Milyonlarca emekçinin beklediği EYT yasa tasarısının Meclis'in açıklaması ile birlikte Genel Kurul'a geleceği belirtildi. Partiler tarafından alınan ortak mutabakat ile Meclis'in mart ayına kadar kapalı olacağı bildirildi. Plan ve Bütçe Komisyonu'nu başarı ile geçen EYT, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmek üzere hazırlanıyordu. Kahramanmaraş depremi ile birlikte ertelenen EYT görüşmesinin mart ayının ilk haftasında Genel Kurul'a gelmesi beklenenler arasında yer alıyor.

195235-erdursun-eyt-lilere-sordu-razi-olacak-misiniz-d23c923006d011d04b86a1deb408d58c.jpg

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'un Açıklaması!

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'un yaptığı açıklama ile birlitke EYT'li vatandaşların ilk maaş tarihine dair tahminlerini paylaştı. EYT'nin mart ayında görüleceğini, nisan ayında emekliliğin başlayacağını ve ilk maaşın ise mayıs ile haziran ayları arasında alınacağının altını çizdi. Özgür Erdursun'a göre mart ayı ile birlikte EYT yasası Meclis'ten geçecek. Emeklilik başlangıç tarihi olarak ise nisan ayı hedef olarak gösterildi. EYT'lilerin ilk maaşı ise yapılan tahminlere göre mayıs veya haziran ayında gerçekleşecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN