Kırmızı ete alternatif olarak yetişiyor! 10 kat daha fazla protein içeriyor: Ormana gidenin karşısına çıkıyor

Kırmızı ete alternatif olarak yetişiyor! 10 kat daha fazla protein içeriyor: Ormana gidenin karşısına çıkıyor

Doğanın sunduğu eşsiz lezzetler sofralara konuk olmaya devam ediyor. Dünyada oldukça yaygın olarak bilinen o tür kırmızı ete büyük bir alternatif olarak görülmektedir. Birbirinden farklı çeşitleri bulunan o türün faydaları da saymakla bitmiyor. İşte kırmızı ete alternatif yetişen o ürün…

Dünyanın dört bir yanında birbirinden farklı ürünler yetişirken sağlık açısından göz önünde bulundurulan o lezzet kırmızı eti de solladı. Beyaz ve iri yassı yaprakları ile dikkat çeken o ürün faydaları ile da akıllarda yer ediniyor. İşte kırmızı ete alternatif yetişen o ürün…

KIRMIZI ETE ALTERNATİF

Dünyada pek çok farklı mantar çeşidi bulunurken Türkiye'de en çok tüketilen çeşit olarak da Kültür mantarı bilinmektedir. Ancak faydası ile göz dolduran istiridye mantarları beyaz ve iri yassı yaprakları ile dikkat çeken bir mantar türüdür. Genellikle odun parçalarında yetişen bu mantar hemen hemen dünyanın her yerinde bulunabilen bir mantar çeşididir.

istiridye-mantari.jpg

Isı ve nem seviyeleri ile uyumlu olan bir mantar türü olarak karşımıza çıkan istiridye mantarı farklı koşullarda yetişmektedir. Düşük kalorili bir gıda olarak bilinen istiridye mantarı yüksek miktarda protein, lif, B vitamini ve mineral içerir. Özellikle vegan ve vejeteryan beslenenler içinde büyük bir protein kaynağı olarak görülen istiridye mantarı resmen ete alternatif olarak yetişiyor.

istiridye-mantari-1.jpg

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

İçerisinde barındırdığı vitamin ve minerallerin yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendiren beta glukanlar ve antioksidanlar açısından da zengin olan istiridye mantarı, vücudu hastalıklara karşı korumaktadır.

mantar-yemek.jpg

KOLESTEROL SEVİYESİNİ DENGELER

Araştırmalar doğrultusunda istiridye mantarı tüketen kişilerin Ldl kolesterol seviyesinin düştüğü ve böylece kalp sağlığını koruduğu görülmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN