Korkutan deprem sonrası açıklama! Prof. Dr. Okan Tüysüz "Hatırlatıcı" diyerek uyardı: Büyük deprem kapıya yaklaştı mı?

Korkutan deprem sonrası açıklama! Prof. Dr. Okan Tüysüz "Hatırlatıcı" diyerek uyardı: Büyük deprem kapıya yaklaştı mı?

Marmara Denizi açıklarında gece saatlerinde meydana gelen deprem sonrası Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz açıklamalarda bulundu. Büyük deprem kapıya yaklaştı mı? "Hatırlatıcı" diyerek uyarıda bulunan Tüysüz korkutan depremi değerlendirdi...

Marmara Bölgesi'nde gece saatlerinde meydana gelen ve AFAD tarafından 4.1 olarak ölçülen deprem, bölgede yaşayanları tedirgin etti.

BU DEPREM ÖNCÜ MÜ?

bugunku-deprem-oncu-mu-001.webp

Depremin ardından NTV’ye bağlanan Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz konu ile ilgili açıklama yaptı.

Depremin Marmara Denizi, Çınarcık açıkları civarında gerçekleştiğini belirten Tüysüz, “Bilindiği gibi Kuzey Anadolu Fay'ın güney kesimlerinde depremler oluyor. Hatta İstanbul'da bir deprem olmuştu geçenlerde. Bu da sanırım onların devamı. Ya da 1999'un yaratmış olduğu bir gerilimin devamı olarak değerlendirilebilir. İstanbul'da beklenen büyük depremle alakalı olmadığını düşünüyorum.” dedi.

BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİNİN HABERCİSİ Mİ?

Tüysüz, bu depremin İstanbul'da beklenen büyük depremle doğrudan ilişkili olmadığını belirterek şöyle devam etti: “Büyük olasılıkla 1999'un yarattığı gerilimin devamı olarak değerlendirilebilir. Şimdi sizinle konuşurken depremin yerini görmeye başladım. Adalar ile Çınarcık'ın arasında ortada. Burada çok sayıda küçük fay var. O yüzden İstanbul depremiyle alakalı bir durum olduğunu sanmıyorum. Bu depremle alakalı bir panik yapmaya gerek yok. 4.1 hissedilebilir bir deprem. Bizim asıl büyük deprem beklediğimiz fayla ilişkili değil gibi duruyor.

11 kilometre derinlik bu bölgelerde olağan bir derinlik. Bölgenin jeolojik durumuna baktığımızda anormal bir durum söz konusu değil. Ama tabii bu deprem bir hatırlatıcıdır. Bir gün benzeri şekilde bir büyük depremle de karşılaşacağız. Ama bu bu sene mi olur, 5 sene sonra mı olur, 50 yıl sonra mı olur bunu net olarak söyleme şansına sahip değiliz. Önemli olan hazırlıkların hızlıca yapılmasıdır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN