Mecliste 719 fezleke bekliyor: En çok HEDEP için hazırlandı

Mecliste 719 fezleke bekliyor: En çok HEDEP için hazırlandı

Erdoğan'ın milletvekili dokunulmazlığı açıklamalarının ardından mecliste bekleyen fezlekeler merak konusu oldu. Karma Komisyonda 719 fezleke beklerken en çok fezleke HEDEP'li milletvekilleri için sunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün Özbekistan'dan dönüşü sonrasında gerçekleştirdiği açıklamada, milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili sürecin yavaş işlediğini ifade etti.

Erdoğan'ın açıklamaları sonrası Meclis'teki dokunulmazlık dosyaları tekrar gündem konusu oldu.

719 FEZLEKE YER ALIYOR

TRT Haber'de yer alan habere göre; Anayasa ve Adalet Karma Komisyonunda çoğu HEDEP'li milletvekillerine ait olmak üzere toplam 719 dosya yer alıyor.

HEDEP'li vekiller hakkında en çok "terör örgütü üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" suçlarından fezleke hazırlandı. Ancak geçmiş dönemde bazı isimler, dokunulmazlık zırhına dayanarak bu süreçte yurt dışına kaçtı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN