Milyonlarca öğrenciye müjde! Okullar yeniden kapanıyor: Tam 3 gün tatil olacak

Milyonlarca öğrenciye müjde! Okullar yeniden kapanıyor: Tam 3 gün tatil olacak

Milyonlarca öğrenci ara tatilden döndü. Tekrardan okulun yolunu tutan öğrencilere MEB tarafından bir son dakika duyurusu yapıldı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri bu haberle sevinçten havalara uçacak. Okullar yeniden kapanıyor. Tatil süresi uzadı. Okullara tekrardan ara verilecek. Bu habere öğrenciler sevinecek veliler üzülecek! Peki okullar tekrardan tatil edilecek mi? Okullar kaç gün tatil edilecek? İşte detaylar haberimizde...

Pazartesi gününden itibaren okullarına geri dönen milyonlarca öğrenciye bir son dakika duyurusu yapıldı. Ara tatilin tadını çıkaran öğrenciler tekrardan okullara geri döndü ancak Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) son dakika duyurusu öğrencileri heyecana boğdu. Bu habere veliler üzülecek öğrenciler bayram edecek. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri dikkat! Okullar tekrardan tatil edilecek. 3 gün daha tatil geliyor. Peki okullar tekrardan mı tatil edilecek? Okullar ne zaman tatile girecek? İşte detaylar...

Daha yeni okullarına tekrardan dönen milyonlarca öğrenciye MEB'den yeni bir müjdeli haber geldi. Okullar bir kez daha tatil ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tatil kararını duyurdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri dikkat. 3 günlük daha tatil geliyor. Peki okullar tekrardan tatil mi olacak? Okulllar hangi günlerde tatil olacak? Okullar 3 gün tatile mi girecek? İşte 2023 MEB tatil takvimi...

MİLYONLARCA ÖĞRENCİYE MÜJDE: OKULLAR YENİDEN KAPANIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika duyurusu yapıldı. Daha yeni tatilden dönen ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine tatil müjdesi verildi. Öğrenciler bu habere sevinirken veliler kahrolacak. Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Mayıs emekliye dayanışma günü kutlamaları nedeniyle pazartesi gününün resmi tatil olduğunu açıkladı.

hghgghh-1-001.jpg

HANGİ 3 GÜNDE TATİL OLACAK?

Yani cuma günü hafta sonu tatiline çıkacak Öğrenciler bu hafta 3 günlük tatil yapacak. 1 Mayıs'ın pazartesi gününe denk gelmesi nedeniyle öğrencilerin tatil süresi uzadı. 3 günlük tatil ilkokul ortaokul ve lise öğrencilerini kapsıyor. Üniversite öğrencileri için tatil kararını YÖK veriyor.

2022-2023 OKULLARIN KAPANIŞ TARİHİ

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı takvime göre 12 Eylül’de başlayan 2022-2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran cuma günü sona erecek. Henüz 2023-2024 yılı çalışma takvimi paylaşılmadı. Okullarda 90 günlük yaz tatilinin ardından yeni eğitim yılı başlayacak. Okulların yeni dönemde Eylül ayının ikinci haftası açıklanması bekleniyor.

yeni-hjhjhjhj.jpg

2023 YAZ TATİLİ NE ZAMAN?

Ayrıca milyonlarca öğrendi son dönemlerde basında çıkan haberler nedeniyle 2023 yaz tatili olacak mı olmayacak mı sorusuna yanıt arıyor. Bu yıl yaz tatili iptal mi sorusunun yanıtı yoğun bir şekilde araştırılırken merakla beklenen açıklama geldi. Yaz tatili 16 Haziran 2023 tarihinde başlıyor. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı aynı zamanda yaz okulu da açacak. Öğrencilere telafi eğitimi verilmesi amacıyla açılacak olan Yaz okuluna katılım zorunlu olmayacak öğrenciler kendi tercihleri doğrultusunda Yaz okuluna katılma hakkına kullanabilecek. Buna ek olarak yaz okulları da tamamen ücretsiz olarak açılacak. Yaz okulunda telafi eğitimi almak isteyen öğrenciler katılım gösterebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN