Ne İstanbul ne Ankara! Bu ilçenin nüfusu 4 ilden daha fazla, Türkiye'nin en kalabalık mahallesi bakın neresiymiş?

Ne İstanbul ne Ankara! Bu ilçenin nüfusu 4 ilden daha fazla, Türkiye'nin en kalabalık mahallesi bakın neresiymiş?

En kalabalık mahalle deyince aklınıza gelen şehirleri unutun, sonuca çok şaşıracaksınız! Ne İstanbul ne Ankara! Nüfusuyla dört ili geride bırakıyor! TUİK verilerine göre Türkiye’nin en kalabalık mahalleleri listelendi. İşte Türkiye'nin en kalabalık mahallesi...

Yaşanan nüfus artışıyla birlikte sadece şehirler değil mahalleler de etkileniyor. Diyarbakır’ın o mahallesi en çok etkilenen mahalle olarak öne çıkıyor. Mahalle o kadar kalabalık ki nüfusu 4 ilden daha yoğun.

DÖRT İLİ GERİDE BIRAKIYOR

Diyarbakır'ın en kalabalık mahallesi ilçe olmak istiyor! - Mücadele Gazetesi

Yapılan yeni imar planları ve konut gelişimleri, mahallenin nüfusunu hızla artırmış durumda. Şu anki kayıtlı kişi sayısı 143.000'in üstüne çıkarak, bu rakamla bilinen 4 ilden daha büyük bir nüfusa sahip durumda. Bu ilçe, Ardahan, Bayburt, Gümüşhane ve Tunceli gibi illerden daha kalabalık bir nüfusa ev sahipliği yapıyor.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi ise Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre ülkemizin en kalabalık mahallesi olarak öne çıkıyor. Mahalledeki nüfus artışının devam etmesiyle birlikte, yakın gelecekte 200 bine kadar çıkması bekleniyor.

LİSTEDE İSTANBUL DA VAR

Adnan Kahveci Mahallesi'nin nüfusu 100 bini aştı! - EmlakDream

TÜİK verilerine göre, Türkiye'nin en kalabalık mahalleleri sıralamasında Bağcılar Mahallesi birinci sırada yer alıyor. 143 bin nüfusuyla Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi, listenin zirvesinde yer alıyor. İstanbul'un Beylikdüzü'nde bulunan Adnan Kahveci Mahallesi 112 bin nüfusla ikinci sırada yer alırken, İstanbul Başakşehir'deki Kayabaşı Mahallesi 109 bin kişiyle üçüncü sırada bulunuyor.

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesi Fırat Mahallesi ise 91 bin nüfusuyla beşinci sırada yer alıyor. İstanbul Maltepe Zümrütevler Mahallesi ve Kayseri Talas ilçesinde bulunan Mevlana Mahallesi de Türkiye'nin en kalabalık mahalleleri arasında yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN